Noutati :

Clinica din Timisoara, aflata intr-o stare dezastruoasa, ce trebuie mutata cat mai grabnic. Apelul managerului spitalului catre consilierii judeteni

20 ianuarie, 2019 - 03:44 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SANATATE
1

TIMISOARA. Clinica de Psihiatrie din Timisoara se afla intr-o stare jalnica, iar reprezentantii Consiliului Judetean Timis spun de mai multa vreme ca e nevoie de mutarea acesteia, mai ales ca, pentru functionarea ei in actuala locatie, pe strada Iancu Vacarescu din Timisoara, se plateste chirie.

CITESTE SI: Spital Regional, Centura de nord-vest, Sala Polivalenta, Aquapark, printre cele 10 investitii majore pentru Timisoara, propuse Bancii Mondiale de Consiliul Judetean Timis. Tu care crezi ca sunt cele mai importante? Voteaza! 

Reprezentantii Spitalului Judetean din Timisoara, in subordinea caruia se afla Clinica de Psihiatrie, trag un semnal de alarma si spun ca, desi au fost facute lucrari de reabilitare, este imperios necesar ca medicii si pacientii sa fie mutati de urgenta intr-un spatiu nou, intrucat conditiile din cladirea de pe Vacarescu sunt jalnice.

„In urma nenumaratelor discutii si vizite pe care le-am avut, impreuna cu presedintele CJT la Clinica de Psihiatrie, cred ca si pentru dumnealor reprezita o prioritate si au inteles faptul ca doar prin mutarea intr-o unitate noua putem sa satisfacem toate doleantele in ceea ce priveste activitatea clinicii. Ne apropiem de 10 ani in care stam in chirie, si cred ca si din punct de vedere financiar este mult mai benefic ca CJT sa gaseasca urgent o solutie, fie o constructie, fie o alta cladire deja existenta, pentru a muta clinica. Am avut multe discutii si cred ca, pentru anul 2019, trebuie sa isi puna ca prioritate pe lista de investitii Clinica de Psihiatrie”, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Marius Craina, managerul Spitalului Judetean din Timisoara.

Alesii judeteni au facut un prim demers pentru a realiza o noua cladire care sa adaposteasca Psihiatria. Mai exact, au solicitat Ministerului Afacerilor Interne trecerea in proprietatea judetului a unui teren numai bun pentru construirea unei cladiri moderne, in perimetrul localitatii Chisoda.

Pana cand acest lucru se va realiza, Consiliul Judetean Timis plateste lunar 7000 de euro pentru functionarea clinicii pe strada Vacarescu din Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Scrieti va rog si un articol despre spitalul din Lugoj. Un loc infect si atat de crunt. Mancarea este sub orice critica, locatia este de o mizerie care nu se poate exprima in cuvinte. Imi doresc din tot sufletul ca unul din bestiile de la Bucuresti sa fie internat acolo. Poate ca Consiliul Judetean poate interveni si acolo.