Noutati :

Clinica de Chirurgie Cranio-Maxilo-Faciala din Timisoara are cabinete noi in Ambulatoriu. Vezi GALERIE FOTO cu noua aparatura!

8 noiembrie, 2011 - 02:38 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. De la jumatatea acestei luni, Clinica de Chirurgie Cranio-Maxilo-Faciala isi va deschide portile cu o noua infatisare. 6 cabinete nou-noute au fost dotate cu aparatura de sute de mii de euro.

Cu aproape 3 milioane de lei, bani obtinuti de la Uniunea Europeana, a fost schimbata intreaga instalatie electrica din ambulatoriu si s-au cumparat atat mobilier nou, cat si aparatura. Echipamentele medicale au costat aproape 2,5 milioane de lei, iar pe mobilier s-au cheltuit aproape 160.000 de lei. Potrivit primarului Timisoarei, clinica este, in urma reabilitarii, cea mai moderna din vestul tarii.

Medicii de la Maxilo-Faciala spun ca numarul de pacienti internati va scadea semnificativ, deoarece le vin in ajutor  noile cabinete in care se vor efectua tratamentele.  In plus, ei spera ca va creste numarul celor care va apela la clinica, deoarece nu sunt numai pacienti din Timisoara, ci din intregul judet sau chiar din judete invecinate.

„Un ambulatoriu care are posibilitati superioare de diagnostic implica un act medical mai rapid. Daca ai un diagnostic mai rapid, atunci tratamentul este cel adecvat. In plus, o parte din procedurile care sunt posibile in momentul de fata in ambulatoriul nou reabilitat si dotat la standarde, se vor face in conditii de ambulator, si nu in conditii de internare. Numarul pacientilor este semnificativ crescut comparativ cu vechea dotare”, declara Octavian Mazilu, director Municipal.

Asa cum este normal, in timpul lucrarilor nu au intarziat sa apara si problemele. Receptia de predare va intarzia cateva zile, din cauza firmei de la care trebuiau cumparate echipamentele medicale.

„Au intarziat din motive obiective legate de achizitionarea unor aparate. Ofertele care s-au facut initial nu erau de cea mai buna calitate. S-a preferat reluarea acestor licitatii si s-au adus cele mai bune utilaje de la firme recunoscute”, a declarat primarul Gheorghe Ciuhandu.

Ambulatoriul va fi pus in functiune in 18 noiembrie.

Anul trecut, 3.215 persoane au fost internate la Clinica de Maxilo-Faciale, iar alte 11.665 au beneficiat de consulatii in ambulatoriul de specialitate.

Foto: Dariana Dragos

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...