Noutati :

Clasele de ciclu primar de la Liceul de Arte Plastice vor fi desfiintate!

20 martie, 2012 - 01:18 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0


TIMISOARA. Liceul de Arte Plastice ramane fara clase de ciclu primar! Ramane Timisoara fara viitori artisti? Inspectoratul Scolar spune ca, oricum, abia din clasa a V-a elevii invata disciplinele artistice!

Numarul mic de elevi, precum si dorinta parintilor de a-i transfera in alta parte au condus la decizia luata de Inspectoratul Scolar Timis de a desfiinta clasele de ciclu primar. Trei clase vor disparea din reteaua scolara, iar invatatorii au intrat deja in restrangere de activitate, cautandu-si posturi pe la alte unitati de invatamant.

Daca in alte scoli parintii sunt nemultumiti de comasari, la Liceul de Arte Plastice parintii au venit cu cereri la ISJ pentru a cere transferul copiilor la alte scoli.

La unitatea de invatamant de pe bd. Liviu Rebreanu, care apartine Liceului de Arte Plastice, clasele de ciclu primar vor fi desfiintate incepand din aceasta toamna. Este vorba despre trei clase: I, II si IV, pentru ca oricum nu exista clasa a III-a. Aveam acolo cate 5-6 elevi in fiecare clasa. Nu se mai putea continua”, ne-a spus Marin Popescu, inspectorul scolar general din Timis.

El a adaugat ca elevii nu invatau discipline ale profilului artistic, doar elevii din clasa a V-a incep sa le studieze. Ciclul gimnazial, clasele V-VIII, isi continua activitatea, numarul elevilor fiind mai mare, iar posibilitatea de a continua la Liceul de Arte Plastice este mare.

In ceea ce priveste faptul ca Liceul de Arte Plastice isi desfasoara activitatea in continuare in cladirea din centrul orasului, Marin Popescu a declarat ca profesorii si elevii o fac pe riscul lor intrucat nu exista o autorizatie sanitara de functionare.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...