Noutati :

Clasa pregatitoare, mai cautata de parintii timiseni decat clasa I dupa prima zi de inscrieri!

6 martie, 2012 - 11:57 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Timisul se afla pe locul III in tara dupa numarul de copii inscrisi la clasa pregatitoare si clasa I in prima zi, dupa Cluj si Constanta. Din 642 de micuti inregistrati, doua treimi vor merge in clasa pregatitoare!

Parintii din Timisoara si judetul Timis au optat in numar mare pentru varianta clasei pregatitoare. Daca multi dintre ei au fost nemultumiti la inceputul anului scolar 2011/2012, cand au aflat despre clasa zero, inscrierile din prima zi au scos in evidenta exact contrariul: 66% dintre parinti – 428 de persoane – si-au inscris prichindeii in clasa pregatitoare, fata de doar 214 cati au optat pentru clasa I.

Intr-un top al inscrierilor in Timisoara, cele mai cautate unitati de invatamant au fost Scoala Generala Nr. 19 „Avram Iancu” – 91 de elevi inscrisi in cele doua clase, Scoala Generala Nr. 7 – 75 de elevi inscrisi si Liceul Teoretic „N. Lenau” – 45 de copii inregistrati.

La Scoala Generala Nr. 19, din cele 75 de locuri disponibile, cate au fost solicitate in planul de scolarizare pentru clasa zero, 58 au fost ocupate deja. „Daca vor fi ocupate toate locurile si daca vor exista copii inscrisi peste numarul solicitat de unitatea de invatamant, atunci desigur ca va fi suplimentat numarul de clase si de locuri, la solicitatea scolii”, a explicat Marin Popescu, inspectorul scolar general din Timis.

Vestea cum ca numarul de locuri pentru clasa pregatitoare se completeaza inca din prima etapa de inscrieri este una proasta pentru parintii care voiau sa-si inregistreze copiii la scoli din alte circumscriptii decat cea de care apartin. Pentru ca, odata locurile disponibile ocupate pana in 16 martie, in cea ce-a doua etapa, cand sunt inregistrati copiii ce provin din alte circumscriptii, nu mai raman locuri libere. Acest lucru inseamna ca prichindeii vor trebui sa fie inscrisi tot la unitatea scolara din circumscriptia din care fac parte.

Saptamana aceasta inspectori ai ISJ merg la unitatile de invatamant pentru a verifica ce conditii sunt pentru clasa pregatitoare, unde este localizat spatiul unde vor invata copiii, daca grupurile sanitare sunt pregatite pentru varsta copiilor, daca in acelasi spatiu sunt si elevi de gimnaziu si de liceu s.a.m.d. Impreuna cu inspectorii DSP vom identifica spatiile potrivite pentru ca la 1 septembrie elevii sa beneficieze de toate conditiile”, a asigurat Marin Popescu.

In Timis sunt estimate 253 de clase I si 261 de clase pregatitoare.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...