Noutati :

Clasa pregatitoare le da palpitatii parintilor din Timis! „Unde va dormi copilul?” intreaba la telefonul verde la la ISJ

28 februarie, 2012 - 01:15 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0


TIMISOARA. Parintii sunt foarte ingrijorati de locul unde vor dormi copiii lor dupa ce merg in clasa pregatitoare. Peste 8.000 de prichindei au fost recenzati in Timis, dintre acestia peste 3.400 la clasa pregatitoare!

Telefonul verde pus la dispozitia parintilor la Inspectoratul Scolar Timis privind situatia clasei I si a celei pregatitoare din judet suna continuu. Inspectorii scolari stau, pe rand, cate o zi unul, cate alta, altul, si le ofera parintilor informatiile de care au nevoie. De multe ori au fost pusi in fata unor situatii la care nu au avut ce raspuns concret sa dea.

Peste 600 de apeluri au fost inregistrate in Timis in ultimele saptamani. „In cele mai multe apeluri, parintii s-au interesat de arondari: la ce gradinita isi poate inscrie copilului, incepand de cand, ce acte are nevoie…”, ne-a spus Marin Popescu, inspector scolar general in Timis. Totusi, unii parinti sunt ingrijorati si de aspectele practice ale introducerii clasei pregatitoare si desfasurarea activitatilor cu cei mici la scoala si nu la gradinita.

Spre exemplu, mai multi parinti au intrebat, ingrijorati, pe ce fel de paturi vor dormi copilasii lor la scoala? Pentru ca la gradinita asa erau obisnuiti, sa doarma cate 1-2 ore dupa-amiaza. Altii au vrut sa afle cum se va rezolva problema grupurilor sanitare, care sunt prea inalte pentru micutii de 5-6 ani.

Desigur ca vor exista niste verificari si avem 8 luni la dispozitie ca pana la inceperea anului scolar, in septembrie, sa fie totul pregatit pentru buna desfasurare a activitatilor. Vom vedea ce mobilier este necesar si-l vom adapta pe cel prezent la nevoile copiilor”, ne-a spus inspectorul scolar general Marin Popescu.

Cati copii au fost inscrisi in clasa pregatitoare si clasa I
Pana in prezent, peste 8.000 de copii cu varstele cuprinse intre 5 si 7 ani au fost recenzati de invatatori. Dintre acestia, 5.181 vor fi inscrisi in clasa I, iar 3.400 vor fi inscrisi in clasa pregatitoare.

Evaluati de psihologii scolari, in judetul Timis vor fi peste 900 de prichindei, la cererea parintilor. Inscrierile in clasa pregatitoare incep in 5 martie, in prima etapa prioritate au copiii care se afla in circumscriptia arondata unitatii de invatamant. Evaluarile facute de psihologii scolari, la solicitarea parintilor, au rolul de a stabili daca un prichindel are capacitatea emotionala de a urma cursurile in clasa I sau de a merge la scoala in clasa pregatitoare. Evaluarea este prezentata parintilor, iar acestia hotarasc ce cale va urma copilul.

Saptamana viitoare, inspectorii scolari vor verifica fiecare scoala din judet pentru a afla de ce spatiu dispune si cum pot fi repartizate clasele pregatitoare. „Vom face o „scanare” a unitatilor de invatamant. Vrem sa fim pregatiti la inceputul anului scolar. In Timisoara avem o mare problema cu spatiile scolare si vrem sa eficientizam cat mai bine fiecare loc liber din invatamant”, a spus Marin Popescu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...