Opinia Timisoarei

Clanul Cirpaci, dat in judecata de Primaria Timisoara ca sa readuca partea din spate a doua case la infatisarea initiala. Foto

TIMISOARA. Pentru ca a facut interventii ca sa uneasca doua case invecinate pe care le are pe strada Doja din Timisoara si a realizat o serie de lucrari neautorizate in curtile proprietatilor, un membru al clanului de romi Cirpaci a fost dat in judecata de Primaria Timisoara. Este vorba de locuintele aflate la numerele 31 si 33.

CITESTE SI: EXCLUSIV! Pe cate case au pus mana clanurile de tigani din Timisoara? Vezi cate proprietati au familiile bogate de romi in Mica Viena! Carpaci are 144 de proprietati. FOTO!

Proprietarul a actionat fara sa aiba autorizatie de constructie si aviz de la Directia de Cultura si Monumente, in conditiile in care cele doua case ale sale, chiar daca nu sunt monument istoric, se afla in zona de protectie a monumentelor istorice.

In septemrbie 2021, inspectorii de la Disciplina in Constructii din cadrul municipalitatii au descins la adresa de pe strada Doja, l-au amendat pe Cirpaci cu 10.000 de lei si i-au dat termen pana in aprilie sa obtina documentele. In primavara, inspectorii i-au mai facut o vizita proprietarului si au constatat ca n-a facut nimic, drept urmare, primaria l-a dat in judecata. A asteptat un an ca sa poata fi invocata reaua-credinta demonstrata de lipsa de actiune a proprietarului. Din fericire, acesta nu a intervenit si la fatada imobilelor fara autorizatie, pentru ca aceasta ar fi insemnat o fapta penala.

Am dat in judecata, din nou, acelasi clan celebru din Timisoara de asta data pentru ca a adus modificari nepermise unei cladiri monument din cartierul Elisabetin, aproape de Balcescu.
Cladirea a fost modificata ilegal in 2020-2021 si elemente originale ale cladirii au disparut. Bineinteles ca lucrarile s-au facut fara autorizatie de construire. Am dat amenzi, am cerut demolarea partilor construite ilegal, aducerea cladirii la stadiul initial si obtinerea unei autorizatii de construire.
Pentru ca aceste solicitari legale au fost ignorate pana acum, azi ne-am adresat instantei pentru a-i obliga sa aduca cladirea la forma ei de odinioara.
Prea multe cladiri de patrimoniu au fost mutilate in ultimele decenii pentru a mai sta pasivi in fata acestui dezastru arhitectural. E datoria noastra sa aparam, cladire cu cladire, prin toate mijloacele legale mostenirea generatiilor de timisoreni care au cladit acest oras„, a transmis pe Facebook primarul Dominic Fritz.

CITESTE SI: Primaria Timisoara cere restituirea unei vile ajunsa ilegal in mainile clanului Carpaci, pentru recuperarea careia au inceput demersurile acum 9 ani

Exit mobile version