Noutati :

Cladirile garnizoanei din Timisoara isi schimba stapanul. Ce se va ridica in locul lor si cine le preia?

24 octombrie, 2014 - 03:46 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Este de asteptat ca centrul Timisoarei  sa isi mai modifica intrucatva  infatisarea dupa ce mai multe cladiri care apartineau pana acum Armatei isi vor schimba proprietarul.

Este vorba de o parte din imobilele Garnizoanei din Piata Libertatii.


Consiliul Judetean Timis a primit, din partea Ministerului Apararii Nationale, aprobarea de a prelua cladirile care tineau pana acum de Garnizoana Timisoarei si care sunt situate in portiunea cuprinsa intre Piata Libertatii si cladirea Modex, paralel cu strada Alba Iulia.

“Am discutat deja in patru comisii si sper sa nu fie, din nou, acelasi circ in sedinta Consiliului Judetean  cum a fost si la sedinta trecuta.  Este vorba despre tot ce-i in spatele Modexului, am primit aprobarea de la Minister si trebuie sa ne dam acordul pentru preluare“,  a declarat Titu Bojin, presedintele Consiliului Judetean Timis.

Cat despre destinatia imobilelor Garnizoanei care vor fi preluate de CJT, aceasta va permite ca Muzeul Garnizoanei si Asociatia Rezervistilor sa-si desfasoare in continuare activitatea acolo. In plus, va fi mutat si Centrul Militar Zonal din cladirea Brigazii de pe partea cealalta a Pietei Libertatii, centru care tine de CJT.

Principalul scop este insa realizarea noului sediu al Bibliotecii Judetene Timis.

“Nu stiu in ce stare este restul spatiului. Probabil ca se va si demola ceva acolo, dar apare ca si monument si atunci va trebui sa vedem ce inseamna partea din fata, intrarea, dar este spatiu suficient si in spate. Se va da in lucru la arhitecti, este centrul Timisoarei, este pacat sa ne jucam acolo de-a constructia”,  a mai spus Titu Bojin.

Despre construirea unui sediu nou, care sa reuneasca toate sectiile Bibliotecii Judetene Timis, s-a mai vorbit. Vechile planuri prevedeau ca acesta sa fie amplasat pe locul fostului Centru Militar Zonal, acolo unde acum exista o parcare cu taxa, intre Hotel Timisoara si Spitalul de Oftalmologie.

De fapt, in 2012, se vorbea despre ridicarea in acel loc a unui Centru Judetean pentru Sustinerea Afacerilor, imobil care urma sa adaposteasca si Biblioteca Judeteana.

Vechea constructie a Centrului  Militar din Timisoara a fost demolata in februarie 2011.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...