Cladirile cu risc seismic ar putea fi consolidate pe banii statului. Ce obligatii vor avea proprietarii

Guvernul planuieste sa dea o mana de ajutor romanilor care locuiesc in cladiri cu risc seismic si nu isi pot permite sa plateasca lucrarile de consolidare ale imobilelor.

CITESTE SI: Imagini de la inaltime cu santierul de pe strada Maresal Prezan. Primaria Timisoara: E gata 70%. Video

Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, Cseke Attila, spune ca vor fi acoperite integral cheltuielile pentru aceste operatiuni, scrie antena3.ro.

Programul prevede finantarea integrala din bugetul de stat a consolidarilor de risc seismic, astfel incat sa nu mai avem discutia referitoare la proprietarii care nu pot sa suporte, pentru ca nu au posibilitati financiare si asa mai departe„, spune ministrul.

Programul vine insa si cu obligatii fata de proprietarii care detin locuinte in acest tip de cladiri. Dupa consolidarea imobilelor ei nu isi vor putea vinde casele timp de un sfert de secol, insa daca o vor face, vor trebui sa plateasca.

Perioada interdictiei este de 25 de ani pentru persoane fizice. Pentru persoane juridice, interdictia este de 5 ani, in legislatia actuala, si noi propunem 10 ani…Vom avea o interdictie de vanzare, respectiv in perioada interdictiei de vanzare proprietarul poate sa-si vanda apartamentul, dar atunci trebuie sa restituie statului cota parte din investitia de consolidare de risc seismic„, a declarat ministrul Cseke Attila.

Programul urmeaza sa fie supus dezbaterii in Parlament.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Crainic Lucian spune:

    Ma gandesc atat eu cat si ceilalti romani ca in acest program si cei din urban nu doar orasele, asa mi se pare normal si logic.