Noutati :

CJAS Timis: termenul de la care se vor face prescrierile in sistem electronic este 1 octombrie 2012

10 noiembrie, 2011 - 01:00 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Timis, cu ochii pe furnizorii de servicii medicale cu care are contracte! Conducerea CJAS ii tine la curent cu toate noutatile legislative in domeniu.

Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Timis aduce la cunostinta tuturor furnizorilor de servicii medicale, medicamente si dispozitive medicale cu care se afla in relatie contractuala completarile aduse Ordinului Nr. 1571/ 1047/ 2010 privind aprobarea masurilor de punere in aplicare a strategiei e-Romania si e-Sanatate si implementarea proiectelor informatice SIUI actualizat (on-line), cardul national de asigurari sociale de sanatate, e-Prescriere si dosarul electronic medical.
Mai exact, completarile au fost aduse art. 4, prin introducerea unui nou alineat, respectiv alineatul (3). Conform acestuia,  termenul de la care se vor face prescrierile in sistemul electronic este 1 octombrie 2012.
CJAS Timis le reaminteste furnizorilor de servicii medicale ca termenul final pana la care s-au putut face raportarile in sistem descentralizat  a fost data de 1 iunie 2011. Dupa acest termen, raportarile sunt facute doar in sistem centralizat, on-line, bazat pe autentificare cu certificat digital calificat. Informatiile pot fi gasite si pe site-ul Casei de Asigurari de Sanatate Timis  www.cjastm.ro .

Spitalele si centrele de dializa trebuie sa raporteze lunar consumul de medicamente

Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Timis aduce la cunostinta unitatilor sanitare cu paturi cu care se afla in relatie contractuala si centrelor de dializa, publicarea Ordinului ministrului Sanatatii si al presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 1518/890 din 2011 privind aprobarea formularului de raportare a consumului de medicamente.
Potrivit noului ordin, pentru calculul contributiei trimestriale, atat spitalele cat si centrele de dializa au obligatia raportarii lunare a consumului de medicamente, atat in format electronic, pana la data de 15 a lunii curente, pentru luna anterioara, cat si pe suport de hartie.
De asemenea, subliniem faptul ca, prin ordinul amintit mai sus, centrele de dializa, desi se aflata in relatie contractuala directa cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, sunt obligate sa raporteze aceste date catre casele de asigurari de sanatate in a caror raza administrativ- teritoriala isi au sediul.
Raportare se face pe baza formularului prevazut in anexa ordinului si poate fi gasit si pe site-ul CJAS Timis.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Tag-uri:

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...