Noutati :

CJAS Timis face apel catre medicii de familie: Pensionarilor cu pensii pana in 700 de lei nu le trebuie adeverinte ANAF pentru compensate!

31 ianuarie, 2014 - 02:38 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SANATATE
1

TIMISOARA. Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate atrage atentia medicilor de familie care cer adeverinte de la ANAF pentru a le da retete compensate 90% a pretului de referinta pensionarilor cu venituri de pana in 700 de lei.

„Conform normelor metodologice de aplicare a contractului cadru art. 102 alin. (3), pensionarii trebuie sa prezinte medicului de familie ultimul talon de pensie, actul de identitate, precum si o declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte faptul ca realizeaza venituri numai din pensii de pana la 700 lei pe luna, iar medicul va consemna in fisa medicala a pensionarului/in registrul de consultatii, numarul talonului si cuantumul pensiei si va anexa la fisa medicala declaratia data pe propria raspundere de catre pensionar”, explica Mariana Marcu, purtator de cuvant CJAS.

In situatia in care exista declaratia data pe propria raspundere de catre pensionar, dar se dovedeste ca nu este conforma cu realitatea, raspunderea revine asiguratului, adica pensionarului in cazul de fata. In cazul in care nu exista declaratie anexata la fisca medicala, precum si inscrisuri privind numarului talonului si cuantumul pensiei, pentru prescriptia eliberata de medic, raspunderea revine medicului prescriptor, mai spun reprezentantii CJAS.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Pai CJAS ar trebui sa-i OBLIGE pe medici sa nu ceara acte in mod ilegal. Fiindca CJAS trebuie sa lucreze in folosul CETATENILOR. Asta cu „face apel” la medicii de familie este … asaaa … un fel de NIMIC. Vai de capul lor de abramburei publici. Doar la salar is mai ageri la minte, in rest … pamant. Bleah.