Noutati :

CJAS Timis: calitatea de asigurat poate fi dovedita si fara adeverinta, prin intermediul aplicatiei online SIUI

25 aprilie, 2012 - 04:12 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate ii anunta pe banateni ca nu mai este necesar ca pacientii sa prezinte adeverinta de asigurat unitatilor medicale/cadrelor medicale aflate in relatie contractuala cu CJAS Timis.

Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Timis aduce mai multe lamuriri in urma discutiilor aparute la nivel national cu privire la obligatia pacientului de a prezenta adeverinta de asigurat la cererea cadrelor medicale.

Astfel, furnizorul de servicii medicale poate verifica daca o persoana este asigurata sau nu prin introducerea CNP-ului in aplicatia online disponibila atat pe site-ul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate – http://www.cnas.ro/despre-noi/interfata-siui-online, cat si pe site-ul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Timis – www.cjastm.ro, la sectiunea Asigurati/ Verificare Asigurat.

In cazul in care, in urma verificarii, persoana figureaza ca fiind asigurata, aceasta are dreptul la serviciile medicale care se impun, in conformitate cu legislatia in vigoare. De asemenea, pot exista situatii in care pacientul figureaza ca fiind neasigurat, in urma verificarii. In acest caz, persoana este rugata sa se prezinte la sediul CJAS Timis din Str. Corbului, Nr. 4, Timisoara pentru a clarifica eventualele nereguli. Mentionam faptul ca, solicitarea adeverintei care atesta calitatea de asigurat se face la ghiseele institutiei noastre pe baza bonului de ordine, de luni pana vineri, intre orele 8–16„, precizeaza Calin Cristian Careba, presedinte-director general CJAS Timis.

Asiguratii care sunt la zi cu plata contributiei obligatorii pot solicita, inca de la inceputul lunii martie, adeverinta de asigurat la adresa de e-mail: [email protected] Cererea trebuie sa fie insotita si de o copie dupa cartea de identitate a solicitantului.

Facem un apel la furnizorii de servicii medicale aflati in relatie contractuala cu C.J.A.S. Timis de a-si insusi acest mod de lucru atat pentru a-si simplifica munca, cat si pentru a veni in sprijinul asiguratilor si a-i scuti de drumuri inutile. Dorim sa precizam faptul ca aceasta aplicatie este implementata de o perioada lunga de timp si are drept scop cresterea calitatii actului medical”, a precizat Calin Cristian Careba.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...