Noutati :

Ciuhandu, urecheat de Corpul de Control al Primului Ministru (IV)

1 noiembrie, 2010 - 09:10 PM
Autor: Sergiu Miat      
Categorie: ANCHETE
3

O echipa de control apartinand Corpului de Control al Prim Ministrului Emil Boc, a efectuat timp de doua saptamani, o ampla verificare privind modul in care si-au indeplinit atributiile si competentele, Consiliul Local si Primaria Municipiului Timisoara.

Echipa de control trimisa de premier a constatat ca primarul Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, si-a tras sporuri salariale ilegal, ca sefa serviciului Resurse Umane ocupa o functie de conducere fara sa aibe acest drept, ca lucratorii Serviciului de Audit Intern erau platiti pentru nemunca si ca informatiile clasificate sunt gestionate deficitar. Pe linga acestea, controlul a mai scos la iveala ca directorul Directiei Economice nu a aplicat viza „control financiar preventiv” pe angajamentele legale incheiate de primarie, sau ca seful Directiei de Mediu scoate drept cistigatoare dirmele sale preferate, la licitatiile pentru spatii verzi organizate de administratia municipala. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca la baza alegerii unor contracte de achizitii publice nu exista, la dosar, o calculatie reala a valorii estimate.
Comisia de control a mai descoperit ca in ceea ce priveste solutionarea petitiilor inregistrate la nivelul primariei, s-au constatat mari intarzieri in transmiterea raspunsurilor catre petenti. De asemenea, verificarile inspectorilor au relevat faptul ca in structura organizatorica a primariei nu exista o structura, sau persoane desemnate, care sa aibe atributii in gestionarea informatiilor clasificate, iar dunctionarii care au acces la aceste informatii nu aveau, legal, acest drept.

Teme de casa pentru primar si secretar

Raportul final intocmit de Corpul de Control al Primului Ministru, cuprinde un numar de noua masuri dispuse pentru remedierea deficientelor constatate:

*Constituirea unei comisii disciplinare care sa cerceteze modul in care au fost indeplinite atributiile casino online in ceea ce priveste instrumentarea de catre Ramona Coblis si Mirela Laschievici a dosarului avand ca obiect acordarea unor drepturi salariale referitoare la acordarea suplimentului postului si suplimentului treptei de salarizare si sa dispuna in consecinta.

*Constituirea unei comisii pentru stabilirea persoanelor responsabile care au incilcat prevederile legale referitoare la numirea in functii publice de executie si de conducere a doamnei Rodica Aurelian, precum si dispunerea unor masuri in consecinta.
*Infiintarea unei structuri, sau desemnarea unei persoane din cadrul primariei, care aibe in atributii gestionarea informatiilor clasificate.
*Depunerea diligentelor necesare in vederea obtinerii autorizatiilor necesare pentru cei care au acces la informatiile clasificate.
*Infiintarea unui registru pentru inregistrarea documentelor secrete de serviciu.
*Anularea tuturor spatiilor libere si a numerelor de inregistrare din registrul de intrare/iesire care nu consemneaza date referitoare la documentul respectiv.
*Intocmirea rapoartelor semestriale cu privire la activitatea de solutionare a petitiilor si analiza activitatii de solutionare a petitiilor.
*Elaborarea Planului anual de activitate a Serviciului Audit Public Intern, care sa cuprinda un numar mai mare de misiuni de audit care sa vizeze structuri functionale din cadrul primariei.
*Adoptarea unor solutii pentru scaderea semnificativa a numarului de autorizatii si permise in conformitate cu prevederile Memorandumului de intelegere intre Comunitatea Europeana si Romania.

Persoanele desemnate in raportul final pentru aducerea la indeplinire a masurilor de remediere au fost primarul Gheorghe Coriolan Ciuhandu si secretarul Ioan Cojocari.

„Control cu substrat politic „

Administratia municipala considera ca verificarea la care a fost supusa primaria si consiliul local a avut caracter politic indreptat impotriva oponentilor actualei puteri. „Controlul efectuat a avut, mai mult, un substrat politic, urmarindu-se cu orice pret gasirea unor probleme la Primaria Timisoara si la Consiliul Local Timisoara. Din punctul nostru de vedere, noi am analizat continutul raportului si am dus la indeplinire masurile solicitate, acolo unde a fost cazul. insa, in cele mai multe cazuri, nu am avut ce masuri de solutionare sa luam, pentru ca asazisele nereguli constatate in activitatea primariei erau, sau urmarea aplicarii unor sentinte judecatoresti definitive, sau urmarea aplicarii stricte a legislatiei, chiar daca aceasta nu este intotdeauna cea mai buna”, a declarat Flavius Boncea, purtatorul de cuvant al Primariei Timisoara.

zp8497586rq


Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. doamne ce barbat frumos este acest secretar cojocari !
    cred ca toate gagicile is moarte dupa el ! (bashca bulangiii timisoarei)

  2. PAI CARE-I PROBLEMA? A trimis boc centurionii peste Ciuhandu ca sa mai traga ceva biruri de pe Timisoara? Nu a cotizat Timisoara destul la mitici? Dupa ce le dam toti banii miticilor, acum trimit si controlori ca sa se convinga? Blestematii!

  3. Primul ministru trebuie sa vada ce mai desfiinteaza in Banat ca sa mute la craiova sau prin alte parti. Ca problema CFR a rezolvat-o brici! Ce le-ar mai trebui? Ca noi le dam! Doar doar scapam dracului de ei. Sa-i mance kukotzii de semidocti!