Noutati :

Ciuhandu, Orza, Cojocari, Miut si alti fosti si actuali angajati din Primaria Timisoara, trimisi in judecata de DNA

7 aprilie, 2016 - 03:46 PM
Autor: Anonim      
Categorie: JUSTITIE
7

TIMISOARA. Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Timisoara au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a mai multor fosti si actuali angajati ai Primariei Timisoara, in Dosarul finantarii ilegale a echipei de fotbal Politehnica Timisoara.

Iata lista:

GHEORGHE CIUHANDU, la data faptelor primar al municipiului Timisoara,

IOAN COJOCARI , secretar al Consiliului Local Timisoara,

DELIA-ILEANA DUMITRU , consilier juridic in cadrul Primariei Municipiului Timisoara,

SMARANDA MARIA HARACICU , director al Directiei Economice din cadrul Primariei Timisoara,

VIOLETA-TEODORA MIHALACHE , la data faptelor director al Directiei Comunicare din cadrul Primariei Municipiului Timisoara,

Acestia sunt acuzati de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

ADRIAN ROMITA ORZA , la data faptelor viceprimar al municipiului Timisoara,
MIREL FLORIN MUNTEANU si  MARIANA DIMITRIU, la data faptelor economisti in cadrul Directiei Economice a Primariei Timisoara,
MARTIN STAIA , la data faptelor sef Serviciu Administrare Baze Sportive din cadrul Primariei Municipiului Timisoara,
NICUSOR CONSTANTIN MIUT, la data faptelor director al Directiei Patrimoniu din cadrul Primariei Municipiului Timisoara,

Acestia sunt acuzati de  complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

ALINA PINTILIE, functionar public in cadrul Primariei Timisoara, in sarcina careia s-au retinut doua infractiuni de complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Potrivit procurorilor DNA, in cursul anului 2008, inculpatul Gheorghe Ciuhandu, la acea data primar al Municipiului Timisoara si inculpatul Ioan Cojocari, secretar al Consiliului Local Timisoara, uzand de prerogativele conferite de functiile ce le indeplineau, au incalcat normele legale in vigoare ce reglementeaza posibilitatea virarii unor sume de bani de la bugetul Consiliului Local Timisoara in contul S.C. Politehnica Timisoara S.A. (fosta S.C. Fotbal Club Timisoara S.A., fosta S.C. Politehnica 1921 stiinta Timisoara & Invest S.A.).

In acest context, edilul, impreuna cu inculpatii Delia-Ileana Dumitru, Smaranda Maria Haracicu si Violeta-Teodora Mihalache, a semnat un „Contract de asociere”, in baza caruia a fost alocata anual, pe o perioada de 3 ani, suma de 9.000.000 lei, „pentru sprijinirea echipei de fotbal Politehnica stiinta Timisoara”, iar secretarul Consiliului Local Timisoara a avizat pentru legalitate H.C.L. nr. 127/2008 in baza careia era alocata anual suma mentionata mai sus.

De fapt, prin aceasta conduita nu se urmarea “sprijinirea” activitatii sportive, intrucat banii intrau direct in contul S.C. Politehnica 1921 Stiinta Timisoara & Invest S.A., ci „sprijinirea” efectiva a acestei firme pentru redresarea financiara, imprejurare dovedita si de faptul ca, dupa incetarea finantarii de catre Consiliul Local Timisoara si Consiliul Judetean Timis, in anul 2011 S.C. Politehnica 1921 stiinta Timisoara & Invest S.A. a intrat in insolventa, in lipsa sumelor necesare desfasurarii in continuare a activitatii.

Datoriile restante erau cunoscute de factorii de decizie din cadrul Primariei Municipiului Timisoara, atat la data semnarii contractului de asociere, cat si la momentul semnarii actelor aditionale de prelungire a acestuia pentru urmatoarele perioade bugetare, cum rezulta din actele de la dosar.

In acelasi context, inculpatii mentionati mai sus au beneficiat de sprijinul celorlalte persoane care au avizat din punct de vedere al realitatii, legalitatii si regularitatii si au semnat, cu incalcarea atributiilor de serviciu si a dispozitiilor legale, un numar de 40 de ordonantari de plata.

Potrivit Legii sponsorizarii, acordarea unei sume de bani unei persoane juridice de drept privat ce are scop lucrativ si urmareste obtinerea unui profit nu se putea efectua cu titlu de sponsorizare.

Pentru a da o forma aparenta de legalitate intentiei de acordare a unor sume de bani echipei de fotbal Politehnica 1921 stiinta Timisoara (denumirea din acel moment a entitatii sportive) s-a procedat la aplicarea. in mod nelegal, indirect, a Legii educatiei fizice si sportului, nr. 69/2000 si a normelor de aplicare ale acesteia.

Acordarea unor sume de bani in mod abuziv si contrar prevederilor legale in vigoare, in perioada 2008-2011, din bugetul local al municipiului Timisoara, catre S.C. Politehnica Timisoara S.A. (fosta S.C. Fotbal Club Timisoara S.A., fosta S.C. Politehnica 1921 stiinta Timisoara & Invest S.A.), sume acordate cu incalcarea principiului oportunitatii ce guverneaza derularea si functionarea activitatilor circumscrise normelor dreptului administrativ, nu au servit intereselor comunitatii, ci doar pe acelea ale unui grup privat de interese organizat in jurul S.C. Politehnica 1921 stiinta Timisoara & Invest S.A., finantarea fiind astfel ilegala.

Primaria Timisoara a anuntat ca se constituie parte civila cu suma de 31.669.417,71 lei.

In cauza, s-a dispus instituirea sechestrului asupra bunurilor mobile si imobile ce apartin inculpatilor Nicusor Constantin Miut, Ioan Cojocari, Gheorghe Coriolan Ciuhandu, Martin Staia, Mirel Florin Munteanu, Alina Pintilie , Mariana Dimitriu si Smaranda Maria Haracicu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timis.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 7comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Asteptam completarea listei cu Radoslav

 2. Nu nteleg ce probleme aveti, astia trebuie sa fure ca nu degeaba au fost numiti de anumite partide, ce inseamna politica, tepari…………..
  Cel mai bine se fura in Oltenia, acolo s-a rasturnat carul cu prosti!!!

 3. Un nou lot de hotomani, un lot de „frunce” – „patroni”, printre altele, ai transferului zonei centrale a Timisoarei (sau… „Cimisoarei”?!) in buzunarele clanurilor de romi. Jeguri de Banat, pentru proverbiala prostie banateana.
  Un dobitoc de „cimisorean” imi spunea cu putin timp in urma, ca un fel de scuza in cazul lui Ciuhandu, ca el „nu crede ca Ciuhandu ar fi banatean si de aceea a facut tot felul de mizerii”. Caut biografia lui Ciuhandu si ii arat banateanului cel tampit (ca toti banatenii) care „nu credea”: Ciuhandu este „cimisorean” get-beget, s-a nascut in 1947 la „Cimisoara”, si-a facut studiile (inclusiv gradinita si facultatea) la „Cimisoara”. Ce poate fi mai… banatean de atat?!

  • Ciuhandu e tigan pt cine nu stie. De aia s-a dat cu coloratii. Locul nasterii si al cresterii nu schimba mare lucru. Tiganii si jidanii nu se schimba niciodata, gena lor e defecta

   • „Ciuhandu e tigan pt cine nu stie”
    – Pentru cei care nu au habar (adica sunt „banateni adevarati”), Gheorghe Ciuhandu NU este tigan, originile lui sunt cunoscute. Bunicul lui Ciuhandu (a purtat acelas nume, Gheorghe Ciuhandu) a fost preot al Bisericii Ortodoxe Romane, teolog, istoric si militant pentru drepturile romanilor in fostul (si blestematul) imperiu austro – „primitivo-maghiar” (in care romanii erau niste sclavi). Gheorghe Ciuhandu, fostul primar al „Cimisoarei”, este banatean in toata regula, „cimisorean” prin nastere si crestere.
    In ceea ce priveste „rasele”, in general, banatenii nu se infatiseaza deloc ca o „rasa pura”, sunt un amestec babilonic de olteni, ardeleni, huni (unguri), sarbi, sasi, bulgari, dar – spre deosebire de romanii din alte zone ale tarii – nu dau deloc impresia unui caracter puternic, clar definit, „de rasa” – sunt precum cainii comunitari pe care-i vedem pe strada, rezultatul incrucisarii a 4…5 rase canine diferite.

   • Fumoasa abordare totusi lucrurile nu se opresc aici. Oricum imi pare bine ca s-a abordat acest subiect. „Add to bookmark pentru acest site deoarece vreau sa revin mai tarziu, trebuie analizata

    http://www.tst1.sbox.com

 4. O fi Ciuhandu de etnie roma (asta nu inseamna nimic rau), dar si banatenii sunt prosti facuti gramada – „norocul” lor ca, pe deasupra, mai sunt si fuduli…