Noutati :

Cisterne de mare capacitate, pompieri si autospeciale vor fi transportate cu un avion militar in Franta, de la Timisoara, in premiera, pentru stingerea incendiilor

11 august, 2022 - 04:38 PM
Autor: Redactie      
Categorie: EVENIMENT
0

TIMISOARA. Pompierii militari din Timisoara vor interveni pentru stingerea incendiilor din Franta. Pentru ca distanta este una considerabila, atat fortele de interventie, cat si echipamentele, vor fi incarcate in doua avioane militare C17. Unul dintre aceste avioane va ateriza la Timisoara, iar celalalt la Bucuresti.

CITESTE SI: Perchezitii la Timisoara. Traficanti de droguri ridicati din pat de mascati. Video 

Secretarul de stat in cadrul MAI, Raed Arafat, a declarat ca Franta a solicitat sprijin pentru stingerea incendiilor, iar pentru ca distanta este una foarte mare, s-a decis transportarea tehnicii si a pompierilor cu doua avioane militare.

Unul dintre aceste avioane va ateriza la Timisoara.

Ieri s-a solicitat sprijin aerian si terestru, pentru sprijinul aerian au fost oferite din partea altor state avioane care capabilitatea lor este să alimenteze din mare, nu avioane care se alimentează la sol. Pentru partea terestră, în urma consultărilor, am stabilit că putem oferi un modul terestru de intervenție, lucru care a fost comunicat colegilor francezi si a fost accesptat

Distanta este foarte mare. In urma analizei, am hotarat sa folosim avioanele de la baza de transport stategic care apartine fortelor NATO si Romania are ore de zbor alocate Romaniei si urmeaza sa vina avioane C17, care sunt avioane foarte mari de transport care le are in dottare baza respectiva. Un avion va aterizala Bucuresti si un avion va ateriza la Timisoara.

Intre timp, IGSU a mobilizat fortele terestre care sunt formate din 7 ofiteri si 70 de subofiteri pompieri, pe langa 17 mijloace de interventie care includ cel putin 8 masini cu capacitate de stingere plus 2 cisterne de apa si alte mijloace de interventie. Au fost mobilizati pompierii catre Bucuresti si Timisoara, din mai multe judete, urmand ca mijloacele de interventie si militarii sa fie transporate de cele 2 avioane militare, C17, catre Aeroportul Bordeux din Franta.

E o premiera cand trimitem miloace tehnice si echipamente de capacitate mare pe calea aerului, cu avioane care apartin unei baze militare care au fost puse la dispozitia noastra si le folosim in in contextul colaborarii sub necanismul colaborarii civile europene.

Astazi seara sau maine dimineata, fortele de interventie vor fi la dispozitia colegilor din Franta, fara sa fie obositi, dupa ce traverseaza mii de kilometri”, a declarat Arafat.

Incarcarea si ancorarea va dura aproximativ 3 ore, iar avioanele vor decola chiar in aceasta noapte.
Foto: aeronews.ro

UPDATE: Imbarcarea va incepe in jurul orei 18.30, iar din judetul Timis vor pleca spre Franta, 16 pompieri cu 3 autospeciale de prima intreventie si comanda.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...