Noutati :

Cipru, interzis romanilor. Austria impune noi restrictii

26 iulie, 2020 - 11:30 AM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: EXTERN
0

Cresterea continua a numarului de infectari cu coronavirus in tara face ca romanii sa nu mai fie primiti in tari din Europa sau sa li se impuna restrictii.

CITESTE SI: Test negativ de Covid obligatoriu si pentru romanii care merg cu avionul in Grecia 

Dupa ce guvernul de la Atena a anuntat ca testul Covid negativ este obligatoriu si pentru romanii care vin in Grecia cu avionul, alte doua tari anunta masuri de restrictie.

In Cipru, Romania a fost plasata pe lista statelor de categoria C, ceea ce inseamna ca romanii nu vor mai putea intra in Cipru incepand de luni dimineata. Pe aceeasi lista se mai afla Luxemburg, Muntenegru, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, Serbia si Suedia. Exista insa si cateva exceptii, fiind permisa intrarea celor care vin din tarile cuprinse pe aceasta lista in urmatoarele situatii:

1. cetatenii ciprioti si cetatenii straini cu rezidenta legala în Cipru pot intra cu conditia prezentarii documentelor care atesta rezidenta, a autorizatiei de calatorie obtinute prin intermediul portalului www.cyprusflightpass.gov.cy, cu 24 de ore înaintea deplasarii si testului molecular RT-PCR negativ pentru infectia cu COVID-19. Testul poate fi efectuat fie în România, într-un laborator acreditat, fie în aeroport, la sosire.

2. alte categorii de persoane (posesori de pasapoarte diplomatice aflati în misiune, oameni de afaceri sau de stiinta care trebuie sa calatoreasca din motive profesionale, sportivi care au contracte încheiate la cluburi din Cipru, specialisti cu contracte de munca, cazuri umanitare etc.) pot intra doar cu conditia obtinerii unui permis special eliberat de Ministerul de Interne cipriot. Cererile, însotite de documente doveditoare, vor fi transmise prin intermediul postei electronice la e-mail-ul: [email protected] Pe lânga permisul special, la intrarea pe teritoriul Republicii Cipru trebuie prezentata autorizatia de calatorie obtinuta prin intermediul portalului www.cyprusflightpass.gov.cy cu 24 de ore înaintea deplasarii si un test molecular tip RT-PCR cu rezultat negativ pentru infectia cu COVID-19. Pentru cei cu permise speciale, testul poate fi efectuat doar în România cu maximum 72 de ore anterior momentului intrarii pe teritoriul Republicii Cipru si atestat printr-un certificat redactat în limba engleza.

Conform informatiilor comunicate de autoritatile cipriote, necompletarea autorizatiei de calatorie pe portalul www.cyprusflightpass.gov.cy poate conduce la blocarea îmbarcarii sau, la aterizarea în Cipru, la o amenda de 300 de euro.

De asemenea, toate persoanele care sosesc în Republica Cipru din state incluse la categoria C trebuie sa se autoizoleze pentru o perioada de 14 zile.

Cetatenii proveniti din statele încadrate la categoria C nu pot calatori în scop turistic în Cipru, scrie hotnews.ro.

Tot de luni, si Austria impune noi restrictii romanilor. Acestia vor trebui sa prezinte rezultatele unui test molecular negativ pentru SARS-CoV-2 care să fi fost eliberat cu maximum 72 de ore înainte. Măsura intră în vigoare începând de luni, 27 iulie 2020, și va fi valabilă cel puțin până la 30 septembrie 2020, anunță Ministerul român de Externe.

Până acum, testul trebuia să aibă valabilitate de maximum 4 zile, scrie digi24.ro.

Dacă nu au acest test, cetățenii români sunt obligați să intre în izolare și să suporte costurile cazării. În situația în care cetățeanul român nu poate prezenta certificatul medical sau dovada unei cazări adecvate, autoritățile austriece nu vor permite intrarea pe teritoriul Republicii Austria.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...