Noutati :

Ciprian Bogdan: Includem Timisoara in lista de spitale regionale de catre Guvernul PNL. Pana atunci investim 100 mil euro in Spitalul Judetean (P)

24 septembrie, 2020 - 10:44 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ELECTORAL
2

In aceasta perioada dificila pentru toti, ne dam seama, mai mult ca oricand, cat de mult conteaza sanatatea si cat timp am pierdut, in care puteam face lucruri care sa ne ajute acum, la greu. Dar ajunge cu privitul in trecut! Sunt Ciprian Bogdan si sunt onorat sa deschid lista de candidati ai Partidului National Liberal pentru Consiliul Judetean Timis. Sunt de profesie medic si am condus de-a lungul timpului Casa Nationala de Sanatate in calitate de vicepresedinte, Spitalul CFR Timisoara, Spitalul Judetean Timisoara si de sase ani lucrez la Parlamentul European la Brussel in calitate de consilier.

Nu acceptam pozitia PSD care a spus din 2016, prin vocea actualului presedinte CJT, ca „nu avem nevoie” de Spital Regional la Timisoara! Nu doar ca avem nevoie, dar este chiar obligatoriu, tinand cont de faptul ca Spitalul Judetean Timis deserveste pacienti din inca 7 judete arondate, iar pe unele specialitati chiar din toata tara! Mai mult, Timisoara este singurul oras universitar fara un Institut Oncologic, devenit o ruina.

Prin Consiliul Judetean Timis condus de PNL, cu investitii pe masura, ne propunem includerea Timisoarei în lista de spitale regionale de catre Guvernul PNL și restartarea rapida a proiectarii și constructiei Institutului Oncologic. Pana la finalizarea acestora (4-10 ani), vom face investitii de peste 100 de milioane de euro în Spitalul Judetean, din fonduri UE, guvernamentale si ale CJT.

Lista investitiilor include:

Centru de excelența de neurochirurgie, chirurgie vasculara și cardiologie, în valoare de 50 de milioane de euro, din parteneriat CJT – ADR Vest.

-Sectie de oncologie medicala și centru de radioterapie cu protoni, în valoare de 80 de milioane de euro, din fonduri UE. Acest centru, cu cea mai avansata terapie în cancer existenta în lume, ar fi primul din Europa de Est. Avantajele pentru pacienti sunt imense: radioterapie de maxima precizie și eficienta, pentru orice tip de tumora, inclusiv metastaze. Efectele secundare sunt minime pentru adulti, comparativ cu radioterapia clasica, iar pentru copii este solutia cea mai buna, eliminand riscurile pe termen lung ale terapiei clasice.

-Buncar de radiochirurgie Gamma Knife, în valoare de 6 milioane de euro, de la Ministerul Sanatații, iar 800.000 de euro pentru amenajare, de la CJT. Ar fi doar al doilea astfel de aparat din Romania, și de departe cel mai performant, pentru tratamentul tumorilor craniene, pentru care avem și cea mai performantă echipa de neurochirurgi din Romania.

-Parcare supraetajata și cladire de birouri, din fonduri UE și CJT. Parcarea, cred ca este evident pentru toata lumea, e extrem de necesara pentru personalul medical, pacienti, dar și pentru apartinatori sau vizitatori. Cladirea de birouri ar elibera un spatiu premium ocupat acum in spital, parterul, care ar putea fi utilizat, astfel, pentru pacienti.

Toate aceste investitii fac parte dintr-o strategie coerenta de dezvoltare nu doar a Spitalului Judetean, ci a intregului sistem sanitar din Judetul Timis. Au la baza analize epidemiologice, cost-rezultat si nu vor fi facute ca pana acum, din pix sau pentru a servi interese personale, ci este urmarit strict interesul pacientului. Astfel, urmarim, în prima faza, aducerea Sanatații din Timis la acelasi nivel cu cea din Bucuresti, Iasi sau Cluj, urmand apoi sa oferim chiar servicii medicale superioare pacientilor.

Perioada pe care o traversam ne-a demonstrat ca suntem datori sa avem grija de sanatatea noastra si a celor dragi noua. Trebuie sa cultivam acest spirit al unei vieti sanatoase pana intr-acolo incat acesta sa devina un crez pentru fiecare cetatean. De aceea, imi doresc, alaturi de echipa PNL de la Consiliul Judetean Timis, sa construim o retea extinsa de piste pentru biciclisti pe traseul Timisoara Lugoj, conexiunile cu localitatile periurbane din jurul Timisoarei si un drum al vinului pe bicicleta Recas – Petrovaselo – Buzias – Silagiu. Sunt convins ca multi dintre dumneavoastra veti renunta macar o zi pe saptamana la transportul conventional in favoarea bicicletei care este atat de sanatoasa pentru noi si pentru mediu.

In urmatorii patru ani , impreuna cu Alin Nica si Nicolae Robu vom face Timisul si Timisoara mai tari ca oricand! Pe 27 septembrie, votati PNL!

 

Comandat de PNL Timiș. Executat de SC RIPENSIS MEDIA TRUST SRL. Cod mandatar financiar: 21200012

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. BOSS, pai seful tau nu spunea acum cativa ani ca TImisoara nu-i buricul pamantului cand se discuta despre un spital regional si aici? Om fi noi prosti, dar nici chiar asa. Astea sunt gargare care merg la cei naivi sau cei pe care-i angajati in structurile administrative locale….

  2. toti mari manageri pe banii statului.
    ai lucrat doar la stat, pe functii primite de la partid!

    probabil nu te-ar angaja nimeni la o firma privata, de competent ce esti!