Noutati :

Cinematografele si gradinile de vara din Timis sunt intr-o continua degradare. Prefectul trage un semnal de alarma!

19 ianuarie, 2011 - 04:09 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

Prefectura Timis a verificat starea cinematografelor si a gradinilor de vara din Timis care au fost preluate de consiliile locale si a constatat ca aceastea sunt degradate. In judet sunt 26 de sali de cinema si gradini de vara.

Prefectura Timis a verificat aplicatea Legii 303/2008 prin care Consiliile Locale sunt beneficiarele salilor de cinema preluate de la RADEF si gradinile de spectacole. La nivelul judetului Timis, 14 peimarii au preluat 26 de sali de cinema si gradini de spectacole. Este vorba de Timisoara, Lugoj, Sannicolau Mare, Jimbolia, Recas, Carpinis, Varias, Periam, Dudestii Vechi, Cenad, Teremia Mare, Lenauheim, Gottlob si Tomnatic.

„La Tomnatic, spatiul in care a functionat cinematograful, desi se doreste a fi alocat pentru activitati culturale, acesta este intr-o stare de degradare. Aceeasi situatie avem la Gottlob si Grabat, insa cele doua primarii au initiat proiecte de reabilitare, cu fonduri europene. La Cenad avem o situatie deosebita si anume starea de degradare este atat de avansata, incat primaria a decis sa demoleze cladirea si sa construiasca una noua”, a declarat Mircea Bacala, prefectul judetului Timis.

In privinta situatiei din Timisoara, prefectul a spus ca, in urma verificarii, s-a constatat ca cinematografele Unirea, Freidorf si Gradina de vara Capitol nu sunt functionale, in timp ce cinematografele Dacia si Arta, dar si Gradina de vara Arta sunt in stare avansata de degradare. „O situatie speciala avem, in Timisoara, la cinematograful Capitol care a fost trecut in domeniul public al municipiului Timisoara si a primit destinatia de filarmonica. Deoarece RADEF a refuzat incheierea protocolului de predare – primire, in ianuarie 2010, Primaria Timisoara a inaintat actiune de chemare in judecata a acestei institutii. In iulie anul trecut a adresat din nou o solicitare pentru incheierea protocolului de predare – primire catre RADEF”, a declarat Mircea Bacala, prefectul de Timis.

In replica, primarul Gheorghe Ciuhandu spune ca primaria nu are posibilitatea de a repara aceste sali de cinema din oras care sunt degradate. „Primaria Timisoara are cinci cinematografe. Am avut o discutie cu premierul Emil Boc, inclusiv cand a fost ultima data la Timisoara si a primis ca ne va aloca bani pentru aceste cinematografe in stare avansata de degradare. Ii recomand domnului prefect sa se intereseze la Bucuresti de ce toate aceste promisiuni nu se materializeaza”, a declarat Ciuhandu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...