Cine sunt candidatii „de cosmar”, la interviurile de angajare

Competitia acerba pentru jobul de vis te poate face sa depui eforturi considerabile la interviu, insa cel mai important este sa te asiguri ca nu te sabotezi singur, facand parte din categoria de candidati care ii „sperie” pe intervievatori. Candidatul egoist, candidatul care se victimizeaza constant si cel care il hartuieste pe intervievator sunt candidatii „de cosmar” care nu vor primi jobul pentru care aplica, oricat de impresionant ar fi CV-ul lor.
Motivele pentru care multi oameni petrec foarte mult timp pana isi gasesc un loc de munca este, pe langa criza de pe piata muncii, faptul ca nu se controleaza in fata intervievatorilor si ii determina pe acestia sa aleaga pe altcineva pentru job, ca o varianta mai sigura.

Iata principalele tipologii in care nu ar trebui sa te incadrezi, daca vrei sa iti gasesti un job curand.

Egoistul. Acest tip de oameni obisnuiesc sa faca promisiuni fara acoperire in experienta profesionala. Cel mai probabil, acesti au fost retrogradati sau chiar au ocupat o pozitie inalta in scara ierarhica, astfel incat pur si simplu nu pot accepta gandul de face un pas in spate in cariera. Statutul pe care l-au castigat de-a lungul carierei lor ii impinge sa isi formeze o atitudine elitista in viata profesionala si nu reusesc sa realizeze ca totul face parte dintr-un trecut profesional, de cele mai multe ori indepartat.

Daca te regasesti in aceasta descriere, incearca o abordare mai umana asupra cautarilor tale de job si o atitudine mai umila. Poti incerca niste activitati de voluntariat, pentru ca muncind cu oameni iti vei regasi echilibrul si abia apoi te vei putea concentra pe aspectele importante pentru tine, in care poate fi inclusa si securitatea financiara.

Victima. La polul opus fata de egoist se afla candidatul care se victimizeaza mereu. Cel mai probabil acesta si-a depus CV-ul in foarte multe locuri a participat la o serie de interviuri, fara succes insa.
Desi continua sa caute activ un job, acesta nu mai are nicio speranta ca va primi o oferta curand, sustin expertii citati de The405Club.com. Cel mai evident indiciu ca ai in fata un om care se victimizeaza este momentul in care acesta incepe sa arunce vina asupra oricui si orice pentru situatia lui de acum.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.