Noutati :

Cine sunt alesii locali si judeteni care ar putea avea interzis in Consiliul Local Timisoara si CJ Timis?

20 noiembrie, 2014 - 01:46 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Mai multi consilieri locali si judeteni din Timisoara si Timis ar trebui sa-si ia gandul de la noi mandate, potrivit unei initiative legislative aprobata tacit de Parlamentul Romaniei care limiteaza numarul mandatelor acestora.

Miercuri, deputatii au adoptat tacit o propunere prin care se limiteaza numarul de mandate succesive la doua, in cazul alesilor locali, fie ca este vorba despre primari, presedinti de consilii judetene si consilieri locali si judeteni.

Initiativa apartine deputatilor PDL Cezar Preda si Gheorghe Udriste. Cei doi au considerat ca dupa doua mandate consecutive, alesii construiesc in jurul lor un sistem politic si institutional local in care orice competitie electorala locala reala devine imposibila si exista situatii concrete in care monopolul unei persoane sau al unui grup de persoane din jurul acesteia asupra resurselor unei comunitati a dus la acuzatii de nepotism, conflict de interese sau coruptie.

„Reglementarea propusa va da posibilitatea si alesilor locali care s-au dovedit buni si corecti gospodari pe parcursul exercitarii celor doua mandate succesive sa revina in fruntea comunitatiii dupa un interval de patru ani”, se mai arata in textul propunerii legislative. Camera Deputatilor este prima sesizata in acest caz.

Iata care sunt alesii care nu vor mai putea reprezenta Timisoara in Consiliul Local:

Radu Toanca – PSD, Traian Stoia – PSD, Ciprian Jichici – PNL, Romanita Jumanca – PSD, Ovidiu Ciuhandu – PDL, Constantin Stefan Sandu – PDL, Maria Saracan – PDL, Simion Mosiu – PDL, Adrian Orza – independent si Elena Wolf – FDGR.

Iata cine sunt alesii judeteni care nu si-ar mai putea gasi un loc in CJT, pentru inca un mandat

Alesii judeteni care nu vor mai putea reprezenta judetul in Consiliul Judetean Timis sunt: Nicolae Bitea – PDL, Mihaita Bojin – PDL, Gheorghe Bologa – PSD, Liviu Borha – PNL, Sorin Cociobea – PSD, Dorin Cutu – PDL, Oana Gaita – PDL, Tiberiu Lelescu – PDL, Marius Martinescu – PDL, Marcel Mihoc – independent, Adrian Negoita – PSD, Alain Rus – PDL, Traian Stancu – PC.

Potrivit legii adoptata tacit de Camera Deputatilor, 10 consilieri locali din Timisoara si 13 consilieri judeteni din Timis ar trebui sa-si incheie mandatele in anul 2016.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. ce nu intelegeti voi e ca numaratoarea asta se aplica din viitor, nu retroactiv.

    • 1. E doar o initiativa nu e lege

      2. si daca se adopta, atunci faptul ca LIMITAREA numarului de mandate succesive e doua si nu NUMARAREA LOR se incepe din data indicata in Monitorul Oficial