Cine mosteneste? Adrian Paunescu a lasat in urma sa o avere de 3.700.000 de euro

Pe langa mii de poezii de exceptie, Adrian Paunescu lasa in urma o avere frumoasa: sase case, evaluate de expertii imobiliari la peste 1,7 milioane de euro, si un teren in Voluntari, de aproximativ doua milioane de euro, in total 3.700.000 de euro. Pe langa acestea, poetul mai avea bijuterii, obiecte de arta si conturi bancare de 43.800 de euro. Bucuresti - 1.000.000 euro Cea mai valoroasa dintre toate cladirile mostenite de urmasii lui Paunescu este casa din Capitala, de pe strada Dionisie Lupu. Situata in buricul Bucurestiului, locuinta, ce figureaza ca donatie in ultima declaratie de avere a fostului senator, e evaluata de expertii imobiliari la aproape un milion de euro. Breaza, Prahova - 400.000 de euro Poetul avea la Breaza, Prahova, o superba vila. Profitand de potentialul zonei, Paunescu si-a transformat locuinta de vacanta intr-o pensiune. Specialistii imobiliari estimeaza ca valoarea imobilului se ridica la 400.000 de euro. Bragadiru, Ilfov - 200.000 de euro Terenul pe care se afla casa din Bragadiru a lui Adrian Paunescu a apartinut mamei sale. Poetul venea aici o data pe an, cand isi sarbatorea ziua de nastere. in 2008, strada “Grivitei”, pe care se afla aceasta casa, a primit numele “Adrian Paunescu”. Vatra Dornei, Suceava - 100.000 de euro Urmasilor lui Paunescu le va ramane si apartamentul de vacanta cu trei camere, situat la parterul unei case nationalizate din Vatra Dornei. Locuinta, care valoreaza circa 100.000 de euro, e complet mobilata si e situata la doi pasi de partia de schi. Barca, Dolj - 20.000 de euro In casa din Barca, Dolj, Paunescu a copilarit. Locuinta e veche si are sase camere. “Zona e slab cotata din punct de vedere imobiliar. Casa ar putea valora cel mult 20.000 de euro”, sustin specialistii in imobiliare. Rosia Montana, Alba - 10.000 de euro Casa din Rosia Montana, judetul Alba, poate costa cel mult 10.000 de euro. Copiii primesc doar un sfert din avere Potrivit Codului Civil si Codului Familiei, in cazul in care maestrul Adrian Paunescu nu a lasat in urma sa un testament, averea acestuia s-ar imparti intre sotia sa si toti cei trei copii, dupa cum urmeaza. “In prima instanta, averea este estimata si se imparte in doua jumatati egale, una pentru Carmen, cealalta pentru poetul Adrian Paunescu. Jumatatea defunctului se imparte din nou in doua jumatati egale: una ii revine tot sotiei, Carmen, iar cealalta se imparte egal celor trei copii: Ioana, Andrei si Ana Maria. Adica, in lipsa unui testament, sotia primeste 75% din avere, iar copiii, 25%”, a explicat avocata Beatrice Comaniceanu pentru Libertatea.

Pe langa mii de poezii de exceptie, Adrian Paunescu lasa in urma o avere frumoasa: sase case, evaluate de expertii imobiliari la peste 1,7 milioane de euro, si un teren in Voluntari, de aproximativ doua milioane de euro, in total 3.700.000 de euro. Pe langa acestea, poetul mai avea bijuterii, obiecte de arta si conturi bancare de 43.800 de euro.

Bucuresti – 1.000.000 euro

Cea mai valoroasa dintre toate cladirile mostenite de urmasii lui Paunescu este casa din Capitala, de pe strada Dionisie Lupu. Situata in buricul Bucurestiului, locuinta, ce figureaza ca donatie in ultima declaratie de avere a fostului senator, e evaluata de expertii imobiliari la aproape un milion de euro.

Breaza, Prahova – 400.000 de euro

Poetul avea la Breaza, Prahova, o superba vila. Profitand de potentialul zonei, Paunescu si-a transformat locuinta de vacanta intr-o pensiune. Specialistii imobiliari estimeaza ca valoarea imobilului se ridica la 400.000 de euro.

Bragadiru, Ilfov – 200.000 de euro

Terenul pe care se afla casa din Bragadiru a lui Adrian Paunescu a apartinut mamei sale. Poetul venea aici o data pe an, cand isi sarbatorea ziua de nastere. in 2008, strada “Grivitei”, pe care se afla aceasta casa, a primit numele “Adrian Paunescu”.

Vatra Dornei, Suceava – 100.000 de euro

Urmasilor lui Paunescu le va ramane si apartamentul de vacanta cu trei camere, situat la parterul unei case nationalizate din Vatra Dornei. Locuinta, care valoreaza circa 100.000 de euro, e complet mobilata si e situata la doi pasi de partia de schi.

Barca, Dolj – 20.000 de euro

In casa din Barca, Dolj, Paunescu a copilarit. Locuinta e veche si are sase camere. “Zona e slab cotata din punct de vedere imobiliar. Casa ar putea valora cel mult 20.000 de euro”, sustin specialistii in imobiliare.

Rosia Montana, Alba – 10.000 de euro

Casa din Rosia Montana, judetul Alba, poate costa cel mult 10.000 de euro.

Copiii primesc doar un sfert din avere

Potrivit Codului Civil si Codului Familiei, in cazul in care maestrul Adrian Paunescu nu a lasat in urma sa un testament, averea acestuia s-ar imparti intre sotia sa si toti cei trei copii, dupa cum urmeaza.

“In prima instanta, averea este estimata si se imparte in doua jumatati egale, una pentru Carmen, cealalta pentru poetul Adrian Paunescu.

Jumatatea defunctului se imparte din nou in doua jumatati egale: una ii revine tot sotiei, Carmen, iar cealalta se imparte egal celor trei copii: Ioana, Andrei si Ana Maria.

Adica, in lipsa unui testament, sotia primeste 75% din avere, iar copiii, 25%”, a explicat avocata Beatrice Comaniceanu pentru Libertatea.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Si totusi bardul de la BIRCA a avut o asemenea avere fixa…Dar ciolanul conturilor lichide(bancare)se pare ca inca nu este cunoscuta suma reala-438oo de euro tot acest alambic cu bijuterii etc???Ceea ce este mai josnic se intimpla dupa un deces,mostenirile de drept,certuri si imparteli…Orbitii mostenitori nu se gindesc sa lase trupul acestui poet unic sa se odihneasca in pace??