Noutati :

Cine lumineaza strazile in Timisoara pe 8 milioane de euro pe an?

27 aprilie, 2015 - 02:58 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. 8,5 milioane de euro intr-un singur an. Atat va plati Primaria Timisoara firmelor care se vor ocupa de serviciul de iluminat public in capitala Banatului. Se pregateste o noua licitatie, valoarea noilor contracte fiind estimata la 85 de milioane de euro, pe 10 ani.

Contractele cu operatorii care au in grija iluminatul public in sudul si nordul orasului, firmele AEM, respectiv Elba, expira in perioada urmatoare, asa ca alesii locali vor trebui sa aprobe un studiu de fezabilitate pentru concesionarea serviciului de iluminat public pe 10 ani. Vechile contracte au fost incheiate in anul 2005, tot pe 10 ani.

„Directia Tehnica, prin Compartimentul Iluminat Public, are cuprins in programul de investitii pe anul 2015 obiectivul <<studiu de oportunitate, de fundamentare a delegarii gestiunii prin concesionare a serviciului de iluminat public, studiu de fezabilitate si caiet de sarcini privind concesionarea serviciului de iluminat public>>. Contractele actuale de concesiune incheiate cu operatori privati expira in scurt timp. Ca urmare, estre necesara organizarea unei proceduri de atribuire a noilor contracte”, sustin reprezentantii Primariei Timisoara.

Studiul de fezabilitate a fost intocmit de firma Luxten Lighting Company, care a facut si estimarile de preturi, calculate cu tot cu TVA. Iluminatul festiv de sarbatori ne va costa mai bine de 1,2 milioane de euro.

„Valoarea totala a investitiei este de 377.617.000 de lei (83,9 milioane de euro, curs: 4,5 lei/euro) din care Constructii + Montaj = 316.409.000 de lei (70,3 milioane de euro, curs: 4,5 lei/euro). Valoarea totala pentru intretinere-mentinere este de 13.989.000 lei (3,1 milioane de euro, curs: 4,5 lei/euro). Valoarea totala pentru iluminat festiv este de 5.580.000 lei (1,23 milioane de euro, curs: 4,5 lei/euro)”, scrie in referatul ce insoteste proiectul de hotarare.

Mai jos vedeti ce investitii prevad specialistii Primariei Timisoara pentru urmatorii 10 ani in ceea ce priveste iluminatul public din oras! Proiectul urmeaza sa fie pus in discutie la urmatoarea sedinta de consiliu local.

proiecte de investitii iluminat publicInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cam multi bani se platesc. In timp ce noaptea, in zona Sagului este bezna de o luna.