Cine imparte, parte-si face… Sau cum s-a pricopsit un director din Primaria Timisoara cu un ha de teren si un spatiu comercial

Vasile Ciupa

how to buy glasses online

Colegii revolutionari ai lui Vasile Ciupa, directorul directiei de Mediu din primarie, il acuza pe acesta de lipsa de moralitate pentru ca a primit un ha de teren si un spatiu comercial tocmai de la primarie.

Un director din Primaria Timisoara, ce are si patalama de revolutionar, s-a pricopsit cu un spatiu comercial si cu un hectar de teren, in baza Legilor Recunostintei, in timp ce o mare parte din cei raniti in Revolutia din 1989, cat si urmasii celor decedati atunci, pot doar sa viseze la ceea ce li se cuvenea de drept.

“El lucreaza la primarie “

Vasile Ciupa, zis „Arendasul”, a mai dat inca un exemplu de probitate morala in calitatea sa de director al unei structuri de mediu din Primaria Timisoara si om de incredere al primarului Gheorghe Ciuhandu.

Dupa ce a incercat sa-si acopere propria neputinta declarand public faptul ca praful ce sufoca orasul ar proveni din Serbia, Arendasul se mai umple odata de rusine. Beneficiind de faptul ca e angajatul institutiei care trebuia sa puna in aplicare prevederile Legilor Recunostintei, 42 si 341, Ciupa s-a pricopsit si cu un hectar de teren si cu un spatiu comercial de aproape 100 mp, asa cum se poate citi in declaratia sa de avere, in detrimentul celor care, moral, le meritau de drept. „ Ciupa e un caz fericit. El lucreaza in primarie. Eu nu vreau sa comentez despre moralitatea gestului sau, vreau doar sa discut la primarie si sa renegociem acordarea best online casino acestor drepturi membrilor asociatiei noastre”, s-a rezumat sa declare Corina Untila, presedintele Asociatiei 17 Decembrie 1989 Timisoara, a ranitilor si urmasilor celor decedati in Revolutie.

„Procentul celor care au primit cate un spatiu comercial de la primarie este foarte foarte mic. Pamant au primi mai multi.”, a mai spus Untila. Asociatia 17 decembrie cuprinde 342 de persoane, dintre care 207 raniti si 135 de urmasi ai celor impuscati mortal in 1989, la Timisoara.

„E un gest rusinos, in afara moralitatii. Ciupa a profitat de faptul ca e angajat al primariei. Sunt foarte multi revolutionari care nu beneficiaza de aceste drepturi, desi meritau mai mult decat Ciupa. Eu unul nu as fi procedat asa de rusinea lumii”, spune Gruia Sasaran, unul dintre revolutionarii Timisoarei care a depus cereri pentru a beneficia de prevederile legilor Recunostintei, inca din anul 1992, fara ca sa primeasca ceva, desi a reinoit cererile de-a lungul anilor.

„Pus in balanta cu categoriile de revolutionari raniti, sau cu urmasii celor decedati, gestul lui Ciupa mi se pare lipsit de moralitate”, spune si Sorin Grindeanu, viceprimarul Timisoarei. In mod normal, Arendasul Ciupa ar fi trebuit sa aiba un punct de vedere la cele scrise, dar acesta nu sta de vorba cu jurnalistii care-l critica. Probabil tot dintr-un „exces” de moralitate.

„Eu nu pot sa-l oblig sa vorbeasca cu presa. Daca vrea vorbeste, daca vrea nu vorbeste”, e de parere Flavius Boncea, purtatorul de cuvat al Primariei Timisoara.

zp8497586rq
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Etichete


loading...

  Pareri

 1. BERE spune:

  si IO si Domnu Dr.Profesor CIUPA am lupta la revolutie in primele randuri si niam confruntat cu fortele inarmate panan dintz ale securitatii si militiei si iam invins ca sa fitz voi astazi liberi si fericitz. asa ca avem si noi dreptu la pamant si spatii comerciale. iar tu sasarane sa taci cai primit dija pamant si nu stim inca ezact ciai facut la revolutie. da aflam noi.

 2. Unii sint mai egali ca altii spune:

  comunistii au avut ilegalistii lor, noi avem revolutionarii…

 3. Ildico Toma spune:

  Pacat ca nu-si aminteste dl.prof.,ing.,etc…Ciupa ca se inplinesc anul acesta 35 ani de la terminare Facultatii…….