Noutati :

Cine ar putea fi noul mitropolit al Banatului? Au fost facute doua propuneri!

6 noiembrie, 2014 - 10:18 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. Sinodul Mitropolitan s-a intrunit joi seara si a stabilit doua nume eligibile pentru postul de mitropolit al Banatului. Sedinta a fost condusa de Preafericitul Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Romanie si mitropolit interimar al Banatului.

La sedinta au mai participat Inaltpreasfintitul Parinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, Preasfintitul Parinte Lucian, Episcopul Caransebesului si Preasfintitul Parinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei.

In sedinta s-a stabilit ca doar doua nume sunt eligibile pentru a conduce bisericile ortodoxe din Banat. Este vorba de:

Preasfintitul Parinte Dr. Lucian Mic, Episcopul Caransebesului

Preasfintitul Parinte Dr. Sofronie Drincec, Episcopul Oradiei

Lista celor doi candidati stabiliti de catre Sinodul Mitropolitan va fi prezentata in sedinta speciala de consultare a acestuia cu Adunarea eparhiala extinsa a Arhiepiscopiei Timisoarei, vineri 7 noiembrie 2014, incepand cu ora 10:00.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Va spun eu cine va fi ales:sofronie din pacate pentru timisoreni.Din 2 motive:e bun prieten cu paisie(au lucrat impreuna) si e lingau sef al patriarhului(si-a donat salariul pentru construirea Catedralei neamului-jeez,I wonder why?).Practic si-a asigurat alegerea ca demult dorea sa ajunga la timisoara ca mitropolit.
    O zi neagra pentru timisoreni.:(