Noutati :

Cinci regiuni din Romania, in topul celor mai sarace din UE!

26 februarie, 2016 - 08:38 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

Romania, fruntasa intr-un top negativ realizat la nivelul Uniunii Europene. Cinci regiuni din tara noastra se numara, in continuare, printre cele mai sarace 21 de zone din UE, potrivit unui studiu recent.

In aceste regiuni, puterea de cumparare este sub 50%, in raport cu media inregistrata la nivelul Uniunii. Astfel, cel mai rau stau locuitorii din zona de Nord-Est a tarii, unde puterea de cumparare nu depaseste 34 de procente, in raport cu media europeana. Ceva mai bine se descurca cei din Sud-Vest Oltenia, cu 41%, urmati de Sud- Muntenia, cu 43% si de Nord-Vest, cu 48%.

La polul opus, cea mai bogata regiune din Uniunea Europeana a ramas centrul financiar londonez, unde Produsul Intern Brut pe cap de locuitor, calculat la paritatea puterii de cumparare s-a situat la aproape 540% din media UE.

Detalii aici.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...