Noutati :

Cinci obiective din cele ‘Zece scoli de nota 10’ au fost finalizate de Clubul Rotary Cetate Timisoara. Investitia se ridica la 350.000 de lei

29 octombrie, 2012 - 09:08 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. Grupuri sanitare noi, racordarea la reteaua de apa, modernizarea si dotarea a cinci unitati de invatamant din judetul Timis din mediul rural au fost realizate de Clubul Rotary Cetate Timisoara in numai cateva luni.

In mijlocul verii, Clubul Rotary Cetate si-a propus, printr-un proiect important la nivelul judetului Timis, modernizarea a zece scoli si gradinite din zona rurala. Este vorba despre:

Scoala cu clasele I-IV – Butin, comuna Gataia
Gradinita cu program normal – Butini, comuna Gataia
Scoala cu clasele I-IV – semlacu Mare, comuna Gataia
Gradinita cu program normal – Sculea, comuna Gataia
Gradinita cu program normal – Semlacu Mare, comuna Gataia
Scoala cu clasele I-IV – Percosova, comuna Gataia
Gradinita cu program normal – Percosova, comuna Gataia
Scoala cu clasele I-IV – Cladova, comuna Bethausen
Gradinita cu program normal – Cladova, comuna Bethausen
Scoala cu clasele I-IV – Leucusesti, comuna Bethausen
Scoala cu clasele I-IV – Nevrincea, comuna Bethausen
Scoala cu clasele I-IV – Bethausen, comuna Bethausen.

In urma bunei mediatizari si promovari a acestui scop nobil prin care ne-am propus sa ridicam gradul de civilizatie si imbunatatirea activitatii educationale a scolilor din mediul rural s-a reusit pana la aceasta data modernizarea scolii Butin integral, reamenajarea gradinitei Butin dintr-un spatiu plin cu umezeala intr-un spatiu nou si amenajarea grupurilor sanitare in interiorul scolii fiind racordat la apa respectiv retea de canalizare. Costul investitiei din Butin a fost de aproape 140.000 de lei la care s-a adaugat suma de 80.000 de lei cu care s-a realizat locul de joaca si parcul din localitate”, a precizat Horatiu Rada, presedintele Rotary Cetate Timisoara.

Tot in aceasta perioada s-a modernizat scoala si gradinita din localitatea Semlacul Mare, costul investitiei fiind de aproape 50.000 de lei, urmata de amenajarea grupurilor sanitare din localitatea Sculea, unde cuantumul investitiei a trecut de 27.000 lei.

In derulare este constructia noua a grupurilor sanitare din comuna Bethausen, unde valoarea investitiei se apropie de 60.0000 de lei.

Pana in acest moment au fost investiti peste 350.000 de lei, iar pentru finalizarea proiectului (modernizarea celorlalte unitati de invatamant din plan) mai sunt nevoie de aproximativ 200.000 de lei, explica Horatiu Rada.

Clubul Rotary Cetate Timisoara a realizat si un videoclip de promovare a proiectului, pe care doreste sa-l raspandeasca la nivelul Districtului 2241, Romania si Moldova, pentru a reusi sa convinga un numar cat mai mare de persoane sa intervina si sa ajute la modernizarea scolilor din mediul rural.

Video-ul nu poate fi incarcat.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Felicitari din toata inima acestor oameni care chiar fac ceva. bine ca nu s-a lipit vreun candidat penibil si de actiunea asta. inca o data felicitari pentru reusita dvs