Noutati :

CFR schimba trenurile! Adio, Personal, Accelerat sau Rapid! Afla cum se vor numi noile categorii si cum garanteaza CFR viteza lor!

3 noiembrie, 2011 - 01:14 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
3

Rapidul, Personalul si Acceleratul devin istorie incepand de luna viitoare. CFR Calatori complica situatia si schimba categoriile de trenuri, ba chiar mai si adauga cateva la cele existente.

Rapidul si Acceleratul devin InterRegio, iar Personalul – Regio, din data de 11 decembrie, cand va intra in vigoare noul mers al trenurilor. Cu aceasta ocazie vor fi modificate si preturile biletelor.

Odata cu noua organizare, calatorii ar putea sti cu precizie cand vor ajunge la destinatie, spun reprezentantii companiei. Si asta pentru ca CFR Calatori garanteaza viteza medie comerciala pentru fiecare categorie de trenuri.

Astfel, un Intercity ar trebui sa mearga cu o viteza medie de 60 de kilometri pe ora, iar fostul Personal, devenit Regio, cu minimum 35 de kilometri pe ora. Garantat.

Trenurile Rapid si Accelerat se vor transforma in trenuri Interregio si vor avea un nou tarif.

„De la patru categorii de trenuri operate in prezent – Intercity, Rapide, Accelerate si Personale – vom opera trei categorii de trenuri – trenuri Intercity, InteRegio si Regio. Fostele trenuri personale se vor transforma in doua categorii – trenuri Regio Express si trenuri Regio simple. La trenul Regio Express veti gasi o viteza minima de 35 de kilometri pe ora, nu va opri in toate statiile ca actualele trenuri personale. Serviciul de clasa I este obligatoriu. Noi vom promova un tarif pentru noua categorie de trenuri interegio renuntand la vechile tarife de tren rapid, respectiv la vechile tarife de tren accelerat”, spune directorul de exploatare CFR Calatori, Valentin Dorobantu.

Potrivit CFR Calatori, vitezele garantate pentru noile categorii de trenuri sunt:

Intercity – 60 km/h
Intercity night – 55 km/h
InterRegio – 45 km/h
InterRegio night – 40 km/h
Regio Express – 35 km/hInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Tag-uri:

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Regio-EXPRESS (!?) (fostul tren personal) va merge de 2 ori mai repede decat o bicicleta la viteza medie… Faptul ca trenul contine in nume denumirea EXPRESS nu inseamna ca va merge mai repede… Si cat timp se schimba doar numele, ca sa ne incadram cerintelor europene, dar ramanem cu aceleasi vagoane si infrastructura, nu vad ce mare scofala….

  2. Lista cu vitezele garantate parca e rupta din alt secol. Pe cand un tren de mare viteza si in Romania?

  3. WOW!!! Ce viteze incredibile ca din suspinul zorilor primului automobil !!
    tragic este ca preturile vor creste alarmant la modelul de Intercity,in opinia mea cu 15-20% fata de un bilet normal la un tren rapid…Oare cit va fi un bilet pina la Constanta????