Noutati :

CFR pune lacatul pe Semeringul Banatean! Tronsonul Oravita- Anina scos la licitatie pentru inchidere!

16 iulie, 2014 - 08:39 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
3

Ceea ce opiniatimisoarei.ro anunta in urma cu cateva saptamani, iata ca, din pacate, se infaptuieste deja. Compania Nationala de Cai Ferate din Romania va scoate la licitatie pe Bursa Romana de Marfuri, mai multe tronsoane de cale ferata, printre care si tronsonul Oravita Anina, supranumit Semeringul Banatean.

CITESTE SI: Se inchide cea mai spectaculoasa cale ferata din Romania, aflata nu departe de Timisoara? Cum pierdem inca o mina de aur pentru turism, linia Oravita-Anina. FOTO si VIDEO

CITESTE SI: Cea mai spectaculoasa linie ferata din Romania, aproape de Timisoara, intra totusi in circuitul turistic? Planuri noi sunt pentru trenul Oravita – Anina

Compania Nationala de Cai Ferate „CFR” SA, organizeaza luni, 21 iulie 2014, la Bursa Romana de Marfuri (BRM), licitatie publica cu strigare, pentru inchirierea a 1.079,9 km de cale ferata (32 sectii CF), care apartin infrastructurii feroviare neinteroperabile, scrie resita.ro.

Inchirierea sectiilor de cale ferata, care apartin infrastructurii feroviare neinteroperabile, reprezinta unul dintre angajamentele asumate in fata organismelor internationale. Durata de valabilitate a contractului de inchiriere este de 4 ani, iar criteriul de atribuire va fi pretul cel mai mare. Termenul limita pentru depunerea ofertelor este 21.07.2014,ora 09.00, deschiderea acestora urmand sa aiba loc in aceeasi zi la ora 10.00, la sediul Bursei Romane de Marfuri si pot participa persoane juridice romane care au calitatea de operatori licentiati de transport feroviar, conform conditiilor mentionate in documentatie.

Sectiile neinteroperabile aflate pe raza Sucursalei Regionale CF Timisoara sunt: Caransebes – Boutari, Hateg – Subcetate si Oravita – Anina;

Inchirierea sectiilor de cale ferata care apartin infrastructurii feroviare neinteroperabile reprezinta unul din angajamentele incluse in programul de eficientizare a sistemului feroviar, care vizeaza reducerea cheltuielilor si a activitatilor neprofitabile. Prin programul de eficientizare a activitatii, CFR SA respecta angajamentele Guvernului Romaniei cuprinse in Scrisoarea de Intentie, semnata cu Fondul Monetar International si Memorandumul de Intelegere cu Uniunea Europeana„, a declarat Macarie Moldovan, director general al CFR SA.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Bravo Cfr-ule si guvern MafiaPonta, vedeti ca a mai ramas si alte obiective de dat la banditi vostri, doar trebuie si ei sa traiasca, impreuna cu voi , de na-ti mai avea zile, nemernicilor!

    • Nimic de principiu contra la ce ai scris… dar e „n-ati” nu „na-ti”

  2. Se vorbeste despre INCHIDERE sau despre INCHIRIERE????