Certificatul COVID valabil in 33 de state din afara Uniunii Europene. Lista tarilor

Certificatul COVID European ce trebuie prezentat in timpul calatoriilor in statele UE este recunoscut si in 33 de tari din afara Uniunii.

CITESTE SI: Noi restrictii in Romania decise de CNSU. Masca FFP2 sau chirurgicala, obligatorie iarasi si in aer liber. Se calculeaza diferit rata de infectare cu COVID 

Lista a fost data publicitatii miercuri la orele pranzului si cuprinde tari din Europa, America Centrala, Africa, Asia si Oceania: Albania, Andorra, Armenia, Cabo Verde, El Salvador, Insulele Feroe, Georgia, Israel, Islanda, Liban, Liechtenstein, Moldova, Monaco, Muntenegru, Maroc, Noua Zeelanda, Macedonia de Nord, Norvegia, Panama, San Marino, Serbia, Singapore, Elvetia, Taiwan, Thailanda, Tunisia, Togo, Turcia, Ucraina, Emiratele Arabe Unite, Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, Uruguay si Statul Cetatii Vaticanului.

Certificatele COVID eliberate in aceste 33 tari (si teritorii) sunt acceptate in UE in aceleasi conditii ca si certificatul digital al UE privind COVID. In mod similar, certificatul digital al UE privind COVID este acceptat de cele 33 tari.

Certificatul se poate scana cu Aplicatia Check DCC, realizata de STS, care poate fi descarcata gratuit din magazinul de aplicatii Google Play si App Store pe un telefon mobil sau o tableta cu sistem de operare Android sau IOS.

Aplicatia Check DCC este disponibila si pe dispozitivele cu sisteme de operare IOS si in versiunea web, la urmatorul link: https://certificat-covid.gov.ro/check-dcc.

Conditiile de calatorie difera de la o tara la alta. Acestea pot fi consultate pe site-ul MAE: https://www.mae.ro/travel-conditions
Certificatul digital dupa vaccinare – se valideaza dupa 10 zile de la vaccinarea cu schema completa!
Toate informatiile despre certificatul digital UE sunt pe: https://vaccinare-covid.gov.ro/certificat-verde-electronic/
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. mosnico spune:

    Valabil si nu prea, JJ nu mai este valabil in Austria