Certificarea excelentei in Timisoara: BREEAM 80.8% – Vox Vertical Village a obtinut cel mai mare punctaj pe certificarea preliminara pentru o cladire rezidentiala

TIMISOARA. Chiar daca in aceasta perioada lumea parca a stat in loc din cauza pandemiei de coronavirus, la Vox Vertical Village din Timisoara lucrarile isi continua mersul firesc. Mai mult decat atat, vestile bune continua sa soseasca, precum o raza de speranta, in ciuda perioadei grele prin care trecem.

Asadar, vestea extraordinara este ca Vox Vertical Village din Timisoara a primit Certificatul preliminar BREEAM Excellent pentru etapa de proiectare, obtinand astfel cel mai mare punctaj acordat vreodata unui proiect rezidential, 80.8%. Acest lucru inseamna ca proiectul este unul extrem de prietenos cu mediul inconjurator, o raritate pentru Romania.Initial am facut cladirea de birouri, am vazut ca lucrurile stau bine, am tot plusat. Din fericire, a fost multa deschidere din partea dezvoltatorului, am ajuns la cel mai bun rezultat, iar la inceputul anului 2019 am obtinut un certificat cu punctaj mare. Apoi am inceput Vox Vertical Village, am pornit noul proiect in care am analizat tot felul de lucruri, de la vegetatie, care este ceva experimental pentru Romania, si pana la confortul termic. Am facut studii de confort termic pentru ca, de exemplu, daca stai iarna langa o fereastra, s-ar putea sa fie acolo mai rece decat in restul camerei, iar, daca stai vara, s-ar putea sa fie mai cald in acel loc. Asa ca am propus indesirea traseelor de incalzire in pardoseala, inspre geam, iar aparatele de aer conditionat vor fi pozitionate astfel incat sa sufle catre fereastra. Apoi alte zone, cum ar fi dormitoarele de langa casa scarii, acolo s-ar putea sa fie mai rece, asa ca am suplimentat termoizolatia. De asemenea, am analizat confortul acustic si s-a suplimentat in unele locuri cu placi de gips carton, iar exemplele pot continua”, a explicat Adrian Pop, consultantul BREEAM al Vox Vertical Village.

Ce inseamna mai exact acest certificat? Ei bine, el vorbeste despre ”confortul utilizatorului si calitatea constructiei”. 

Acest certificat ne ajuta sa garantam o calitate a lucrarii. Certificatul inseamna un impact asupra mediului. Un statut si responsabilitate a grupului: confortul utilizatorului si calitatea constructiei”, a mai explicat Adrian Pop.

Ce este important de stiut e faptul ca Vox Vertical Village din Timisoara se numara printre putinele proiecte rezidentiale din Romania care a obtinut un astfel de certificat BREEAM pentru etapa de proiectare. 

De altfel, consultantul BREEAM precizeaza ca pot fi numarate pe degetele de la o mana proiectele rezidentiale din Romania care obtin o asemenea certificare, iar dintre toate, Vox Vertical Village de la Timisoara a obtinut cel mai mare punctaj.

BREEAM (BRE Environmental Assessment Method) reprezinta o metoda de evaluare a performantei ecologice a cladirilor. Aceasta metoda a fost elaborata in UK de catre Building Research Establishment (BRE). BREEAM este cea mai utilizata metoda, folosita in prezent, de evaluare a impactului cladirilor asupra mediului. BREEAM reprezinta un standard pentru proiectare durabila si a devenit instrumentul principal de evaluare a performantei ecologice a unei cladiri. BREEAM este aplicabil atat pentru cladirile existente cat si pentru cele noi.


                                                                                     ***

Investitia in dezvoltarea Vox Vertical Village se ridica la 14 milioane de euro. Proiectul se va ridica in imediata apropiere a Vox Technology Park, dezvoltat de asemenea de catre Vox Property Group, in urma unei investitii de 30 de milioane de euro.

Aditional celor doua proiecte, Vox Property Group va construi Vox Green Parking, o parcare supraterana cu 400 de locuri, care va duce la cresterea gradului general de accesibilitate al zonei si se va adauga la lista vasta de facilitati disponibila atat chiriasilor Vox Technology Park, cat si viitorilor proprietari de locuinte in cadrul Vox Vertical Village.
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. violeta spune:

    Acum este exact momentul cel mai optim pentru a cumpara apartamente , case , veniturile sint în creștere exponențială, perspectiva economică pe următorul an sau chiar următorii este excelenta , acum trebuie profitat , nu mai stati pe ginduri , luati la rind agentiile imobiliare , bancile dau credite in draci in aceasta perioada , trebuie grabit ca este foarte posibil sa se achizitioneze toate apartamentele din oras si sa nu mai fie nimic de cumparat , va urez multe ,, succesuri ,, .