Noutati :

Ceremonial militar restrans, de Ziua Marinei, la Timisoara, cu muzica de fanfara si expozitii. FOTO si VIDEO!

15 august, 2013 - 12:20 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Zeci de timisoreni s-au adunat pe malurile Begai, langa Podul  Tineretii  pentru a asista la evenimentele prilejuite de Ziua Marinei. Ceremonialul a fost unul extrem de scurt, dupa care privitorii s-au putut relaxa, ca in orice alta zi libera, la terasele de pe mal.

Festivitatile de Ziua Marinei, la Timisoara, au inceput la ora 10.00 prin intonarea Imnului national. Dupa ce oficialitatile au luat cuvantul, amintitnd de importanta Canalului Bega pentru dezvoltarea Timisoarei si de promisiunile de reabilitare a malurilor acestuia si de transformare a lor intr-un punct de agrement si atractie turistica a fost dezvelita o placa comemorativa. Aceasta aminteste de faptul ca, acum 100 de ani, a fost construit Podul Episcopal peste Bega, acum Podul
Tineretii.

Denumirea de Podul Episcopal aminteste de o dorinta neimplinita a timisorenilor care au fost contemporani cu construirea acestui pod. Astfel, acesta urma sa fie impodobit cu 4 statui reprezentand patru dintre episcopii de Timisoara. Razboiul si vremurile tulburi care au urmat au facut ca aceste statui sa nu ajunga niciodata pe soclurile prevazute pentru ele la cele doua capete ale podului.

De aceasta poveste, dar si despre constructia celorlalte poduri de peste Bega, timisorenii care au venit pe malurile Begai au putut afla mai multe in cadrul unei expozitii de ilustrate vechi, deschisa chiar in spatiul de sub Podul Tineretii.

O ancora de flori a fost lansata la apa

Ceremonialul Militar prilejuit de Ziua Marinei s-a incheiat cu lansarea pe apele Begai, dintr-o ambarcatiune, a unei coroane din flori rosii, in forma de ancora, in memoria eroilor marinari cazuti la datorie.

De ziua Marinei, la Timisoara, au mai fost organizate expozitii de navomodele si machete militare de tehnica de lupta navala iar curiosii au putut rasfoi dictionare de termeni marinaresti la standul de carte de langa Podul Tineretii.

Totodata a avut loc si un concert de muzica militara sustinut de fanfara Batalionului 18 Infanterie Timisoara.

Video-ul nu poate fi incarcat.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...