Noutati :

Cercetatorii si cadrele didactice, scutire de la impozitul pe venit. Ce prevede proiectul?

1 ianuarie, 2016 - 10:15 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

O noua initiativa legislativa vine in sprijinul cercetatorilor si al profesorilor universitari. Mai exact, un grup de senatori isi doreste ca aceste categorii de angajati sa nu mai fie obligate sa plateasca impozit pe veniturile obtinute.

Cei care ar urma sa fie scutiti de aceasta taxa trebuie sa indeplimenasca conditiile de cercetator sau cadru didactic universitar, putand fi angajati in institute de cercetare, universitati, centre de cercetare si dezvoltare sau societati comerciale.

Initiatorii proiectului de lege sustin, in expunerea de motive, ca Romania cheltuie pentru cercetare si dezvoltare, pe cap de locuitor, de aproape 20 de ori mai putin decat media europeana, fiind pe ultimul loc in UE in privinta ponderii cheltuielilor din PIB alocate acestui domeniu.

Citeste mai mult aici.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...