Noutati :

Cercetatorii au descoperit ca religia este pe cale de disparitie

22 martie, 2011 - 08:20 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EXTERN
1

Religia va disparea in noua natiuni, arata rezultatul raportului de la reuniunea de la Dallas, SUA, a Societatii americane de Fizica – American Physical Society. Conform datelor furnizate de recensamintele din noua tari, folosind modelarea dinamica in cazul sistemelor neliniare, fizicienii considera ca religia ar putea disparea, precizeaza BBC News.

Rezultatul studiului este veridic, tinand cont ca numarul persoanelor neafiliate religios a crescut vertiginous in unele tari, precum Australia, Austria, Canada, Cehia, Elvetia, Finlanda, Irlanda, Noua Zeelanda si Olanda.

Richard Wiener, membru al Research Corporation for Science Advancement, a precizat ca acelasi model a fost folosit de cercetatori pentru a explica declinul limbilor traditionale. Rezultatele au fost prezentate la intrunirea American Physical Society.

Modelul ia in calcul toate motivele sociale ce duc la aderarea la religie, fiind folosit in explicarea sistemelor dinamice neliniare. Ipotezele care au stat la baza studiului au tinut cont de faptul ca in cazul grupurilor sociale formate din mai multi membri sunt mai atragatoare si de faptul ca grupurile sociale au o utilitate, conferind un anumit statut social.

Cercetatorii au studiat datele referitoare la afilierea religioasa, colectate cu ocazia unor recensaminte din ultima suta de ani in cele 9 state. Conform precizarilor dr. Wiener, in Olanda, de exemplu, 40% dintre cetateni declara ca nu sunt afiliati unei religii.

„In majoritatea democratiilor moderne si laice se observa tendinta in care din ce in ce mai multi cetateni se declara ca fiind neafiliati religios”, spune Wiener.

Cercetatorii au aplicat un model matematic complex, privitor la dinamica sistemelor neliniare, ajustand parametrii pentru beneficiile sociale pe care le obtin cei care se declara non-religiosi, ajungand la concluzia ca situatia este similara in cele 9 tari studiate.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Tag-uri:

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. excelentele voastre este rusinos aceasta concluzie,se vehicula ante revolutiile din europa ca acel comunism murdar ancorporeaza ideia de renegare a religiei,dar iata ca la 21 de ani dupa, nu mai recunoastem religia decat an mod efemer,.este un paradox sau nebunia unei epoci capitaliste grav bolnava si ea,…………. eu am un sentiment si o doctrina proprie foarte veridica,,.astfel eu nu l vad pe dumnezeu ca pe un mosulet care ne bate pe umar cand gresim ci ca pe creatorul universului,,.sa recunoastem notiunea de ,,rezonanta infinitezimala ca fiind legatura noastra cuuniversul apropiat, andepartat si foarte andepartat din aceasta lume,acest univers nemarginit,,.va multumesc pentru permisivitate,,………………. scuze pentru scrisul dificil ,,nu agramat,, am o disfunctie an remisie datorata unui accident vascular cerebral si la care medicii unui spital din bucuresti i am gasit beti an cabinet refuzandu mi primul ajutor,,.unul din ei mi a spus ,,ala daca are creierul inflamat vine alta data,, eraun colonel dr. acel ticalos si fara de dumnezeu,,……………recent la o recadere a bolii un derbedeu medic la fundeni m a dat afara an strada cand i am relatat speriat drama de la spitalul ministerului de interne este dragi prieteni o lume capitalista bolnava grav de indolenta si hotie ,,………. va multumesc sa traiti,…..