Cercetatorii au ajuns la concluzia ca Al Treilea Razboi Mondial va fi provocat de SUA

Intr-o analiza a unui specialist american in aparare, prezentata in presa din Rusia, se avanseaza ideea ca SUA ar cauta cu orice pret izbucnirea celui de-Al Treilea Razboi Mondial. Un conflict cu Iranul ar fi factorul declansator.

Statele Unite sunt cuprinse de sentimentul lipsei de securitate si de cel al incertitudinii, arata analistul american John Stanton, citat de publicatia Pravda. Viata este tot mai grea in tara impovarata de misiunile militare pe care regimul politic si le-a asumat.

In opinia acestuia, Obama este gata se urmeze exemplul lui George W. Bush si sa porneasca invazia unei alte tari, Iranul. Analistul american prezinta cateva avantaje ale unei eventuale (imposibile) relatii de colaboare intre cele doua state.

Visul unei nopti de vara: Iranul si SUA, state aliate

Extrapoland, el isi imagineaza o alianta intre cele doua state. Castigurile ar fi imense pentru ambele state si pentru lumea intreaga. Cei doi aliati ar putea lupta umar la umar pentru a opri violentele din Irak, Siria, Yemen, Bahrain si din alte state din regiune. O cooperare solida intre cele doua tari ar contrabalansa forta de care dispune Arabia Saudita, tara care ii sprijina pe violentii extremisti suniti.

Totodata, ei ar putea forta Israelul sa se aseze la masa megocierilor pentru a rezolva conflictul cu Palestina. Mai departe, presate de avansul economic inregistrat de China, SUA se vor alia cu aceasta tara, precum si cu Turcia, India si chiar Rusia, creand noi piete care le-ar revitaliza situatia economica.

Totul, insa, ar fi posibil daca tara renunta la actuala politica de restabilire a „democratiei” in lume cu ajutorul armelor. Acestea ar fi doar cateva dintre avantajele unei aliante cu Iranul. Cele doua tari, insa, nu uita prea usor trecutul si continua sa traiasca in el.

In schimb, uciderea lui bin Laden a devenit un motiv de mandrie nationala si de celebrare pe strazile oraselor americane. Un oficial american chiar a facut declaratii conform carora SUA vor raspunde militar Iranului, daca aceasta tara se va amesteca in problemele interne ale Irakului. El este Leon Panetta, nimeni altul decat Secretarul Apararii.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...