Noutati :

Cercetarea medicala si performanta la Universitatea de Medicina din Timisoara

11 aprilie, 2011 - 11:44 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Echipamente noi, sistem informatic modern si medici bine instruiti direct de pe bancile facultatii. Se intampla in Timisoara, unde performanta institutionala in domeniul cercetarii medicale creste pe zi ce trece.

Pacientele de la clinicile de Obstretica-Ginecologie din Timisoara au cel mai mult de castigat. Ele vor pleca acasa cu un raport medical complet, cu imagini clare si cu evaluari medicale facute ca la carte. Mai mult decat atat, dosarele lor si fisele de observatie vor fi integrate intr-un sistem informatic modern, lansat odata cu implementarea proiectului „Cresterea Capacitatii Administrative si a Performantei Institutionale in Domeniul Cercetarii Medicale a UMF Victor Babes din Timisoara”.
In ceea ce-i priveste pe studentii universitatii, ei pot invata pe cazuri reale si pot studia problemele bolnavilor din oras, pentru a fi la curent cu cele mai uzuale cazuri. Unele discipline din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Victor Babes” sau departamente de la Maternitatea Odobescu sau de la Clinica Bega au fost dotate chiar si cu aparatura noua. Este vorba despre imprimante, calculatoare, laptopuri multifunctionale si multe altele.
„Avem o baza de date si colectie de seruri. Pacientilor le putem oferi un control de calitate. Putem sa prezicem si riscuri. Pacientul pleaca acasa cu raportul si cu evaluarea medicala si cu imagini. Le poate primi fie prin disc, fie prin e-mail sau pleaca cu ele in mana”, explica medicul Dan-Bogdan Navolan, managerul proiectului pentru care a obtinut aproape 500.000 de lei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...