Cercetare academica de calitate pentru doctoranzii Universitatii de Medicia si Farmacie din Timisoara

TIMISOARA. Un proiect de peste 6.5 milioane de lei este derulat de Universitatea de Medicina si Farmacie „Victor Babes” din Timisoara pentru pregatirea studentilor doctoranzi la cel mai inalt nivel academic.

Conferinta “Managementul calitatii in domeniul Cercetarii Academice Medicale”, care a avut loc la UMF Timisoara in cadrul proiectului „Burse doctorale pentru doctoranzi competitivi in Aria Europeana a Cercetarii” a adus in capitala Banatului personalitati europene: in domeniul scientometriei, profesorul emerit Tibor Braun, de la Universitatea Eotvos Lorand Budapesta si redactor sef al revistei Scientometrics, in vreme ce domeniul armonizarii europene a studiilor doctorale in biomedicina a fost reprezentat de profesorul Zdravko Lackovic, Universitatea Zagreb si de profesorul Jadwiga Mirecka, Universitatea Jagellonian Cracovia, coordonatorii Organisation for PhD Education in Biomedicine and Health Sciences in the European System – ORPHEUS.

Peste 200 de tineri doctoranzi au luat parte la discutiile pe tema cercetarii academice.

In cadrul Conferintei specialistii au dezbatut pe teme ce vizeaza managementul calitatii in studiile doctorale. Au fost discutate aspecte legate de noul format al tezelor de doctorat si de standardele de calitate pe care acestea trebuie sa le indeplineasca in Romania si la partenerii internationali. Profesorul Ferenc Bari de la Universitatea Szeged a prezentat aspecte legate de structura cursurilor obligatorii si optionale din cadrul studiilor doctorale”, a precizat, Simona Dragan, prorectorul UMF Timisoara si managerul de proiect.

Proiectul, finantat din fonduri europene in valoare de peste 6.5 milioane de lei, se desfasoara in parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr.T.Popa” Iasi, Universitatea Szeged, Facultatea de Medicina si Universitatea „Johann Wolfgang Goethe” Frankfurt, perioada desfasurarii proiectului fiind de 3 ani.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.