Noutati :

Cer tricolor, o lectie de istorie, spectacol si fasole cu ciolan la Sag, de Ziua Nationala. Foto

1 decembrie, 2018 - 07:43 PM
Autor: Radu Trifan      
Categorie: SOCIAL
0

TIMIS. Șagul a ales să marcheze Centenarul cu baloane tricolore, discursul lui Iuliu Maniu de la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia și cu inaugurarea Târgului de Crăciun.

Primăriile din întreg județul au dorit să marcheze Centenarul. Cu mic, cu mare, locuitorii comunei Șag s-au adunat, sâmbătă, 1 Decembrie, în fața Căminului Cultural din localitate, pentru a sărbători Ziua Națională a României, 100 de ani de la Marea Unire.

La orele prânzului, zeci de baloane tricolore au umplut cerul, copiii din Șag le-au dat drumul pentru a marca acest eveniment special, trăit o dată în viață.

După acest moment, manifestările au debutat cu o slujbă de Te Deum la monumentul Eroilor din Parcul Central, oficiată de preotul paroh din localitate, Florin Băran.

În discursul său, Primarul Flavius Roșu a vorbit despre importanța Marii Uniri și despre capacitatea extraordinară a poporului nostru de a-și întoarce soarta, în cele mai grele momente ale istoriei sale.

Printre invitați s-a aflat istoricul Sorin Ionescu, directorul Colegiului Național Bănățean, care a vorbit despre momentul înfăptuirii României Mari, despre rolul important jucat de Casa Regală și despre viitorul țării noastre.

Toți participanții au intrat în atmosfera de 100 de ani când directorul școlii gimnaziale din Șag, Radu Cosmin Flavius, a citit discursul lui Iuliu Maniu de la Marea Adunare de la Alba Iulia. Pentru toți, a fost un moment emoționant, care a recreat imaginea de acum un secol a României Mari și a oamenilor care au înfăptuit Unirea.

A urmat un program artistic, cu cântece românești interpretate de elevii școlii. La final, toată lumea a fost invitată la o porție de fasole cu ciolan, o rețetă locală, acompaniată obligatoriu de un pahar de vin fiert.

 

Astfel, a fost inaugurat și micul Târg de Crăciun la care participă producători locali cu bunătăți preparate după rețete originale, dar și cu cadouri artizanale și dulciuri.

Căsuțele de la Târgul de Crăciun de la Șag vor fi deschise în fiecare sfârșit de săptămână între orele 14:00 – 20:00, pe platoul din fața Căminului Cultural.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...