Centura Vest Timisoara, la ultima etapa inainte de licitatie. Anuntul ministrului Transporturilor

TIMISOARA. In cel mult 4 luni, CNAIR va primi Studiul de Fezabilitate pentru Centura Vest Timisoara. Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu spune ca documentatia a fost deja depusa pentru obtinerea Avizului de Mediu.

CITESTE SI: Momentul in care se lanseaza licitatia pentru construirea Autostrazii Timisoara – Moravita. Lucrarile ar putea porni deodata cu drumul expres Oradea – Arad, anunta ministrul Transporturilor

Licitatia pentru gasirea unei firme care sa construiasca Varianta de Ocolire Vest de la Timisoara ar putea fi lansata cel tarziu in septembrie.

Studiul de Fezabilitate este aproape finalizat, s-au depus documentele pentru Avizul de Mediu.
Aceste lucruri dureaza. Probabil ca undeva in iulie se va obtine acest aviz de mediu, ceea ce insemana ca undeva in septembrie se poate lansa in licitatie proiectarea si executia„, a declarat ministrul Transporturilor.

Studiul de Fezabilitate pentru Centura Vest se face cu bani europeni.

Construirea unei variante de ocolire a orasului Timisoara din zona intersectiei DN69 cu DJ591, ce va ocoli orasul prin vest, facand legatura cu DN 69, va asigura cresterea gradului de siguranta, a vitezei de deplasare si imbunatatirea conditiilor de transport prin crearea unei cai de comunicatie moderne cu implicatii in dezvoltarea regionala a zonei, fluidizarea traficului si devierea traficului de tranzit in apropierea orasului, micsorarea timpilor de parcurs, scaderea poluarii, reducerea numarului de accidente rutiere„, transmiteau reprezentantii CNAIR la momentul pornirii SF-ului pentru acest segment de sosea.

***

Varianta de Ocolire Vest, care ar insuma aproximativ 14 km, ar urma sa plece din viitoarea descarcare a Autostrazii de la Sanandrei, sa se ‘intersecteze’ cu soselele care leaga in prezent Timisoara de Sacalaz si Becicherecu Mic (DN6) si sa se lege cu Centura Sud in zona cartierului Freidorf, dupa intersectia cu drumul spre Utvin. Va avea cate doua benzi pe sens.

 

 

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. Luați legătura cu Tirrena Scavi.😅😅😅😅

 2. Realizarea centurii in integrum, este un pas important in dezvoltarea orașului.
  Privind la o perspectiva îndepărtată cu mai bine de 50 de ani, ar fi poate momentul de a lua in considerare ca aceasta centura sa se dezvolte in idea ca ea sa devina in timp unul din bulevardele viitorului oraș si de aceea ar fi poate bine ca viitoarele avize de construcție sa lase loc definirii viitoarei funcționalități.

 3. Grindeanu , dute dreaku de mincinos ordinar .

 4. Daca e la moda asta cu steagurile sa pune si catarge cu drapelul din 10 in 10 km sa se vada ca pusca nationalismul in noi de prosti.

  • Daca e la modă să faceți toți cur’chbeii momo ia-o si pe mă-ta la produs pe noua centură, să se vadă din ce rasă sunteți!

   • asta cu centuristele va lasam pe voi ca stiti cum e , doar sunteti the BITCH of pesede , nu :))))

    • Nu prea ai nimerit-o, ,,pesede” este partidul care vă plătește, voi sunteți și pe centură dar mai ales in grup la prinde parade!!