Centura Mica a Timisoarei, inca o licitatie pentru unul dintre ultimele segmente de drum ce mai trebuie modernizate

TIMISOARA. Dupa un prim esec, Consiliul Judetean Timis isi incearca iarasi norocul si relanseaza licitatia pentru inca un segment de drum din Centura alternativa a Timisoarei. Aceasta dupa ce prima incercare de a gasi o firma care sa faca documentatia a esuat si nicio firma nu s-a inscris in competitie.

CITESTE SI: Drum nou la 4 benzi intre Aeroportul Timisoara si Autostrada Vestului, o centura ocolitoare pentru Remetea Mare si Ghiroda. Avem bani europeni pentru documentatie

Este vorba despre studiul de fezabilitate si proiectul tehnic pentru modernizarea drumului judetean 595D Mosnita Veche – Giroc.

La inceputul lunii septembrie CJ Timis a scos la licitatie contractul de peste 120.000 de euro, insa n-a fost nimeni interesat sa faca documentatia, asa ca, acum a relansat-o.

Sunt aproximativ 12 kilometri, din care 4,4 km drum de pamant, pe DJ 595D Mosnita Veche – Mosnita Noua – Urseni – Giroc (sensul giratoriu din fata primariei).

Valoarea estimata a contractului este, la fel ca la prima licitatie, de 519.320 lei fara TVA, adica putin peste 120.000 de euro cu TVA.

Firmele interesate isi pot depune ofertele pana in 2 noiembrie.

Odata reabilitat si acest tronson, Centura alternativa a Timisoarei ar ajunge la un grad de realizare de 80%.

Opiniatimisoarei.ro a scris in exclusivitate, in urma cu aproape 6 ani, despre oportunitatea construirii unei centuri alternative a Timisoarei, care sa ocoleasca orasul prin comunele invecinate. De atunci, s-au facut deja investitii importante si s-au pus in miscare mecanismele care permit ca, nu peste mult timp, in jurul orasului sa existe un inel aproape complet dedicat traficului usor.

Mai mult, in ultimii ani, edilii au constientizat ca o centura de viteza a Timisoarei, chiar daca ar fi construita in cel mai scurt timp, nu poate fi solutia tuturor problemelor comunitatilor de la periferii si ca oricum vor avea nevoie de drumuri de legatura cu localitatile invecinate, care sa permita nu doar accesul mai rapid, ci si o dezvoltare teritoriala mai armonioasa.

Iata ca s-au facut si continua sa se faca pasi importanti pentru inchidere acestei Centuri Alternative sau Centura Mica a Timisoarei, dupa ce mai multe segmente de drumuri comunale au fost preluate de Consiliul Judetean pentru a putea fi modernizate.

Va reamintim, in anul 2015 s-a dat drumul la circulatie pe soselele Bucovat – Mosnita Veche si Dudestii Noi – Sanandrei, in 2016 a fost dat in folosinta inca un segment intre Sacalaz si Sanmihaiu Roman si s-au pus bazele pentru modernizarea altor portiuni, tot sub coordonarea Consiliului Judetean.

In anul 2018, mai multe sectoare de drum comunal au fost ridicate la rang de drum judetean pentru a putea fi realizate investitiile de catre CJT, intrucat bugetele primariilor din jurul orasului n-ar fi permis astfel de lucrari.

In acest moment sunt in stadiu avansat lucrarile intre Dudestii Noi si Sacalaz, iar odata ce se va moderniza si segmentul dintre Mosnita si Giroc, aproape ca va fi completa Centura Mica.

Ar ramane de facut tronsonul intre Sag si Sanmihaiu Roman (in stadiul de documentatii), respectiv Sanandrei – Cerneteaz – Giarmata si Ianova, segment de pe care insa poate prelua traficul Centura de Nord, mai ales ca urmeaza a fi facuta inca o descarcare de pe soseaua de mare viteza. Lucrarile la aceasta bretea sunt programate sa inceapa in scurt timp.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...