Noutati :

Centura de Sud a Timisoarei a fost inclusa in Master Plan! Decizie de ultim moment a Guvernului

10 februarie, 2015 - 08:05 PM
Autor: Radu Trifan      
Categorie: ADMINISTRATIE
5

Guvernul a luat o decizie radicala cu privire la cel mai arzator proiect de infrastructura a Timisoarei. La presiunea publica, Executivul a decis ca noul Masterplan de Transporturi al Romaniei, in varianta actualizata, va include si centura de Sud a orasului.

Potrivit documentului publicat de Ministerul Transporturilor, varianta de ocolire a Timisoarei, in lungime de 20 km, a fost inclusa in lista proiectelor prioritare ale Romaniei, valoarea estimata fiind de 124 milioane euro fara TVA. De asemenea, noua varianta a masterplanului confirma ca terminalul intermodal va fi amplasat la Remetea.

Asta dupa ce primarul Nicolae Robu a amenintat cu proteste de strada si a lansat o petitie on line. Le-a cerut timisorenilor sa o iscaleasca, pentru ca centura de sud a orasului sa fie inclusa in strategia infrastructurii de transport pe urmatorii ani. Acum, soseaua de ocolire a orasului, atat de necesara pentru ca traficul greu sa nu mai tranziteze orasul intre Calea Buziasului si Calea Sagului, a fost introdusa in Master Plan, fiind singurul proiect  inclus pe lista in plus fata de varianta initiala.

Vezi AICI Master Planul pentru Transport!
In urma cu aproape 3 saptamani, primarul Nicolae Robu a anuntat ca va cauta o solutie pentru ca municipalitatea sa preia o parte din proiectul de centura. „“Ne-am focalizat mai mult pe centura de NV si am analizat mai multe aspecte tehnice si am ajuns la concluzia ca este vorba de un traseu de 13,2 km, situat in cea mai mare parte pe teritoriul municipiului Timisoara, si, ca valoare estimata ar fi de cca 45 milioane euro. In aceasta situatie, ma gandesc foarte serios si voi analiza ideea sa solicit transferul acestui obiectiv in jurisdictia municipiului Timisoara, adica a Primariei Municipiului Timisoara”, spunea edilul Timisoarei.

Citeste si: E oficial: Vom avea centura de sud la Timisoara! Iata ultima veste despre soseaua ocolitoare, atat de asteptata!

Vrea sa ia taurul de coarne! Nicolae Robu pune mana si face el sosea de centura la Timisoara, daca aceasta nu intra in Masterplan. Care ar fi piedicile?

Daca Masterplanul va fi adoptat in actuala varianta centura Timisoarei are mari sanse sa fie finantata din fonduri europene aferente exercitiului financiar 2014 – 2020.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Guvernul a luat o decizie radicala privind cu privire la cel mai arzator proiect de infrastructura a Timisoarei. La presiunea publica, Executivul a decis ca noul Masterplan de Transporturi al Romaniei, in varianta actualizata, va include si centura de Sud a orasului.

  Privind cu privire. Verificati si corectati. Multumesc!

 2. 1. Sa nu ramana insa la nivelul de „master-mega plan” care sa aibe termen de finalizare 2118.
  Planuri avem (fiecare, eu de exemplu vreau sa-mi iau un Mercedes,) dar sa existe si alocari de fonduri.
  2. In total 175 km (RO-VO) pe ce perioada? In ritmul anual de 50 km de autostrada, fara racordari, la o centura Tm-S pe 4 benzi (sau 2*1+depasire*2 laterale) vom ajunge la rand in 2xyz.
  Poate mai vin detalii credibile.

 3. Va dati seama ca includerea de ultim moment inseamna si prioriatea cea mai mica din lista variantelor de ocolire. Si prioritate minima inseamna de fapt amanarea pentru master planul viitor (echivalent cu neintoducerea in lista).

  Din pacate Barlad, Zalau, Slobozia, Mangalia sau Vatra Dornei erau clar o prioritate intrucat acolo traficul ma gandesc ca e cu adevarat „infernal”. Ce avem noi in Timisoara poate sa mai astepte…

 4. Cand va fi gata putem discuta. Pana atunci sunt vorbe, vorbe, care nu ne incalzesc cu nimic.

 5. Bravo Sorin Grindeanu!