Noutati :

Centrul Timisoarei, un santier in care lucrarile au ajuns, in cel mai bun caz, la putin peste 50%. Ce spun cei din Primarie?

13 august, 2014 - 10:40 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

De luni bune, centrul Timisoarei e un imens santier. Strazi inchise circulatiei rutiere, trotuare inlocuite cu punti de lemn, praf si noroi. Scopul e unul de admirat, ritmul lucrarilor lasa de dorit, cel putin din punctul de vedere al celor care locuiesc, lucreaza sau au drum in zona.


Lucrari de  arhitectura, rutiere, instalatii electrice, alimentare apa, canalizare menajera, canalizare pluviala, termoficare si telecomunicatii. Toate acestea au transformat centrul Timisoarei intr-un santier imens.

Conform reprezentantilor Primariei, scopul e unul care merita eforturile si toate neplacerile: „Reabilitarea si modernizarea infrastructurii si a spatiilor publice din centrul istoric al orasului – situl urban cartierul Cetatea Timisoara – parte a patrimoniului cultural istoric de valoare nationala si universala, in vederea imbunatatirii calitatii serviciilor urbane si a atractivitatii Polului de Crestere Timisoara, avand ca efect stimularea dezvoltarii socio-economice durabile si cresterea calitatii vietii cetatenilor.” se arata intr-un comunicat semnat de viceprimarul Dan Diaconu.

Durata de executie a proiectului este de 21 de luni,dar multor timisoreni li se pare ca lucrarile inainteaza in ritm … de melc.

Citeste si: Haos pe santierele din centrul Timisoarei. Cum isi bat joc muncitorii de trecatori: ‘La asta nu-i tremura picioarele!’

Viceprimarul Timisoarei, Dan Diaconu, a facut inventarul lucrarilor.La data de 13.08.2014 situatia pe santiere se prezinta astfel:

 „Piata Unirii

Au fost realizate lucrari de depozitare pavele, epuismente, umpluturi balast, montare conducta apa latura S, instalatie electrica grup sanitar, montaj racorduri burlane latura S, montaj multiduct telecomunicatii si camine tragere, bransamente, executatia lucrarilor pe acest obiectiv fiind realizata in proportie de aprox. 13%.
in prezent se efectueza sapaturi arheologice, lucrari de izolare a conductelor termice, de spalare a canalizarii menajere, finalizare telecomunicatii-multiduct, lucrari rutiere – executare strat balast in zona de Est a Pietei (zona Dom).
Piata Libertatii
Lucrarile realizate au cuprins: fundatii banci, fundatii rigole, montaj cabluri electrice iluminat, montaj firide, montaj multiduct telecomunicatii, subtraversare linie tramvai, camine tragere, montaj rigole, acestea fiind finalizate in proportie de aprox. 47%.
In continuare se efectueaza lucrari rutiere – executare strat balast si balast stabilizat, in zona N-V a Pietei (zona cap linie de tramvai 5), si lucrari de pregatire a pavajului in Piata, respectiv montaj tarusi pentru trasarea undelor de piatra/clinkerit.

Piata Sfantu Gheorghe    

                                                                   
Lucrarile au fost realizate in proportie de 28% si au vizat executia de epuismente, umpluturi piatra sparta, turnare beton egalizare, montaj multiduct telecomunicatii si camine tragere. Lucrarile continua si in aceasta zona, unde se efectueaza lucrari de armare a radierului in zona tehnica – Post Trafo.

Piata tarcului
Lucrarile au cuprins executarea hidroizolatiei pe laturile E si V ale pietei, turnarea stratului de balast stabilizat, montajul cablurilor electrice pentru iluminat, reabilitarea canalizarii menajere, realizarea caminelor de tragere. Stadiul de executie este de aproximativ 26%.

Str. Sergent C-tin Musat
Pana in prezent au fost montate cabluri electrice si au fost realizate lucrari de reabilitare canalizare menajera. Lucrarile au fost finalizate in proportie de aprox. 13%.

Str. Vasile Alecsandri


Lucrarile au cuprins executarea de epuismente, desfacere asfalt, sapatura, umplutura balast, montaj cabluri electrice, montaj conducta alimentare cu apa, camine apometre, bransamente, reabilitare canalizare menajera, montaj multiduct telecomunicatii si camine de tragere. in prezent se intervine pentru izolarea conductelor termice. Stadiul de executie estimat este de 38%.

Str. Lucian Blaga
Au fost executate lucrari de hidroizolatie la cladiri, turnare balast stabilizat, montaj conducta alimentare cu apa, executie camine apometre, bransamente, reabilitare canalizare menajera, montaj cabluri electrice, montaj firide iluminat, montaj multiduct telecomunicatii si camine de tragere. Total realizat estimat 55%.

Str. Florimund Mercy
Lucrarile au fost executate in proportie de aprox. 33%, cuprinzand: montarea de cabluri electrice, montaj multiduct telecomunicatii, lucrari la sistemul de canalizare menajera – camine, iar in prezent se efectueaza lucrari de umplutura cu balast.

Str. Francesco Griselini
Au fost derulate lucrari de montaj cabluri electrice, sapatura conducta apa, reabilitare canalizare menajera. Total realizat estimat 24%.
in prezent se pregateste repetarea probei de presiune la conducta de apa Dn 600 mm. De asemenea, s-au executat partial umpluturi cu nisip si balast.

Str. Fara Nume


Lucrarile de executie a pavajului se afla la final, pana in prezent fiind realizate lucrari de montaj cabluri electrice, firide de iluminat, lucrarile planificate fiind executate in proportie de aprox. 55%.

Str. Radu Negru
S-au efectuat urmatoarele categorii de lucrari: desfacerea asfaltului, montajul cablurilor electrice, realizarea de firide de iluminat, montaj multiduct telecomunicatii si camin de tragere.  Total realizat estimat 10%.
Actualmente se finalizeaza sapaturile arheologice si incepe umplerea cu nisip pentru montarea multiductului.

Str. Eugeniu de Savoya
Pana acum au fost realizate lucrari de decopertare a asfaltului, compactare balast, montaj cabluri electrice, montaj firide iluminat, montaj multiduct telecomunicatii, reabilitare canalizare menajera. Lucrarile au fost realizate in proportie de aprox. 35%.
in prezent se executa pozarea conductei de apa  Dn 500mm, intre strazile Pacha si Mercy.

Str. G-ral Praporgescu
Pe acesta strada a fost turnat stratul de balast stabilizat si au fost montate cabluri electrice, urmand sa inceapa pavarea strazii. Lucrarile au fost realizate in proportie de aprox. 52%.

Str. Enrico Carusso
Au fost montate firide de iluminat, lucrarile fiind realizate in proportie de aprox. 22%.

se mai arata in comunicatul semnat de acesta.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Proportiile aratate demonstreaza ca sunteti foarte mult in ruma, se lucreaza putin, greu sau deloc.
    In ritmul asta, nici in cinci ani nu se termina mizeria sta.

    • Ca sa spui ca se lucreaza ar trebui sa fie muncitori pe santier zilnic minim 8 ore pe zi, care sa si lucreze.