Opinia Timisoarei

Centrul Serviciului pentru Protectia Copilului si Familiei Timisoara va fi modernizat pe bani europeni

TIMISOARA. Aproape 40 de copii si 12 parinti vor primi ajutor de la specialisti de anul viitor, odata cu modernizarea centrului in care functioneaza Serviciul pentru Protectia Copilului si Familiei din Timisoara. In prezent, numarul copiilor care beneficiaza de sprijin specializat este mult mai mic.

Cladirea de pe strada Platanilor nr. 2 va fi modernizata si extinsa pe bani europeni, aproape 1,6 milioane de lei, din care circa 1 milion de lei sunt bani nerambursabili ce vor veni de la Uniunea Europeana.

Cel mai important aspect al investitiei este extinderea mansardei, dar si instalarea unui lift exterior, a unei rampe pentru persoanele cu dizabilitati, precum si construirea a doua sali de clasa, in care copiii primesc ajutor la lectii. In plus, toata cladirea va fi izolata termic, iar in toate salile de clasa se vor pune camere video pentru supravegherea copiilor defavorizati. Se vor mai amenaja si o sala club, 3 cabinete pentru consiliere, 2 grupuri sanitare, un depozit si un hol.

Pentru mansarda, reprezentantii serviciului vor sa cumpere mobilier, calculatoare, pachete informatice, masina de spalat vase, aragaz, bicicleta medicala si banda de alergare, lada izoterma, un televizor, un cd player, precum si un blue ray player.

Daca in prezent centrul are 29 de copii beneficiari, din care 6 romi, si 12 parinti beneficiari, din care 5 mame de etnie roma, dupa finalizarea proiectului vor exista 40 de copii beneficiari – 7 romi si 14 parinti – 6 mame de etnie roma.

Primesc ajutor de la specialisti copiii care au fost abandonati, cei maltratati, dar si cei ai caror parinti se afla la munca in strainatate. Parintii cei care sunt ajutati de specialisti fac parte din familii defavorizate, victime ale violentei domestice, sunt mame sau tati care isi cresc singuri copiii si nu au venituri.

Potrivit managerului de proiect, Cristian Gherghe, lucrarile vor fi gata intr-un an, proiectul fiind semnat la 11 mai.

FOTO: Virgil Simonescu

Exit mobile version