Noutati :

Centrul Militar Timis a declansat campania de recrutare a elevilor de liceu cu varste de pana in 16 ani care isi doresc o cariera militara

3 februarie, 2014 - 09:11 AM
Autor: Gheorghe Ilas      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. Desi mai este destul timp pana la sesiunea examenelor de admitere in liceu, Centrul Militar Zonal Timis a declansat campania de recrutare a viitorilor militari de cariera printre adolescentii de pana in 16 ani.

Pot opta pentru inscrierea la liceele militare din tara atat absolventii ciclului gimnazial, baieti si fete, cat si elevii claselor a VIII-a.

CITESTE SI: Mercenari in Legiunea Straina sau soldati in Armata Romana. Ce aleg tinerii din Timis? Mai multe fete printre recruti

Deocamdata, cel mai solicitat liceu, din cauza distantei mici, este Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, dar candidatii mai pot opta si pentru Colegiul Militar Liceal „Dimitrie Cantemir” din Breaza sau Colegiul Militar Liceal „Stefan cel Mare” din Campulung Moldovenesc. Este un colegiu cu profil matematica-informatica, cu invatamant de calitate, lucru demonstrat de faptul ca la ultimele examene de bacalaureat promovabilitatea a fost de 100%, iar abvsolventii au avut posibilitatea sa-si continue parcursul in cariera pe care si l-au propus”, spune pentru opiniatimisoarei.ro lt.col. Mihai Ionica, seful Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Zonal Timis.

Pe toata durata pregatirii in aceste institutii de invatamant, se oferă gratuit scolarizare, cazare, echipament, hrana si asistenta medicala, acces la baze sportive, biblioteci, laboratoare şi multe altele”, adauga lt. col. Mihai Ionica.

In conditiile in care candidatii trebuie sa indeplineasca o serie de criterii de recrutare speciale, iar la dosar sunt necesare anumite documente specifice, adolescentii interesati de o cariera in domeniul profesiilor militare sunt asteptati la Biroul de informare-recrutare din Piata Libertatii nr. 7, cu actul de identitate, urmand ca acestia sa fie consiliati asupra etapelor de pregatire pana la sustinerea examenului de admitere.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Nein danke…..multe inconveniente si putine benefici pozitive…mai bine mananci crofne mai des,decat sluga la….