Centrul istoric al Lugojului va fi reabilitat. Primaria estimeaza ca are un excedent bugetar de peste 10 milioane de lei

TIMIS. Francisc Boldea, primarul din Lugoj, apreciaza ca primaria a ramas cu un excedent bugetar de peste 10 milioane de lei si promite ca va cheltui acesti bani pe proiecte mari. Pana atunci, Lugojul se inscrie in Asociatia Europeana a Oraselor si Regiunilor Istorice.

La sfarsitul anului trecut, Francisc Boldea, primarul din Lugoj, a estimat ca primaria ramane cu un excedent bugetar de 7,5 milioane de lei, insa acum apreciaza ca este vorba de o suma mai mare de 10 milioane de lei. Oricum, Trezoreria este cea care anunta suma de bani ramasa necheltuita anul trecut.

In urma cu doua saptamani, am estimat un excedent bugetar an valoare de 7.500.000 lei. Inca nu putem preciza suma exacta, deoarece asteptam sa primim de la Trezorerie contul de executie bugetara finala, lucru care se va intampla in cursul saptamanii viitoare. Dupa aprecierile mele, acest excedent depaseste 10.000.000 lei, iar aceasta se datoreaza faptului ca nu am incheiat in ultimii ani niciun act aditional de majorare a contractelor angajate. Astfel, vom avea posibilitatea demararii altor lucrari de investitii de mare anvergura”, a declarat primarul Francisc Boldea.

In alta ordine de idei, Primaria Lugoj doreste sa se inscrie in Asociatia Europeana a Oraselor si regiunilor Istorice – E.A.H.T.R.

La nivelul tarii exista mai multe localitati inscrise deja in aceasta asociatie, intre care amintesc municipiul Sibiu. Dorim sa inscriem si Municipiul Lugoj, avand in vedere patrimoniul istoric al orasului. Avem in vedere facilitarea pe aceasta cale a reabilitarii centrului istoric al Lugojului”, a precizat primarul din Lugoj.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...