Centrul de zi pentru copii cu dizabilitati “Podul Lung” a fost complet reabilitat. Imaginea institutiei este total schimbata

Cladirea Centrului de zi pentru copii cu dizabilitati “Podul Lung” arata jalnic si nu avea nici pe departe toate dotarile necesare pentru activitatile necesare micutilor si adolescentilor care frecventau acest centru. Acum totul straluceste de curatenie, culorile din interior sunt vesele, mobilierul nou-nout si dotarile tehnice moderne.

“Aici suntem in fata unul proiect foarte important, Centrul de zi pentru copii cu dizabilitati „Podul Lung”, proiect cu finantare europeana, care a beneficiat de un suport de 3,9 milioane de lei. Alocatia initiala pentru acest proiect a fost de 5,1 milioane de lei dar am reusit sa ne incadram in aceasta suma de 3,9 milioane de lei in urma licitatiei de executie a lucrarii astfel incat putem vorbi in final de o econimie de 1,2 milioane de lei. Acesti bani, impreuna cu altii, economisiti pe alte proiecte, se constituie intr-o suma din care vom finanta, in continuare, alte proiecte, tot pentru Timisoara.” a spus, cu ocazia vizitei facute la centrul reabilitat, primarul Timisoarei, Nicolae Robu.

La Centrul de zi pentru copii cu dizabilitati “Podul Lung” vin, zilnic, 47 de copii cu varste cuprinse intre 3 si 18 ani, cu dizabilitati fizice sau intelectuale.

Noile dotari ale centrului, precum sala de sport, sala de spectacole, o alta destinata teatrului de marionete, precum si cele pentru meloterapie sau terapie prin arta le vor permite angajatilor sa lucreze mult mai bine cu copiii.

“Incepand de dimineata se fac activitati pe grupe, activitati individuale, la ora 12.00 iau masa de pranz. Avem si cazuri sociale, avem si copii din familii o.k. din punct de vedere financiar, dar cu dizabilitati. Toti au aici un loc in care faca tot felul de activitati, de abilitare si de reabilitare si chiar se vad progrese. Printre activitati se  numara ergoterapie, terapie care vizeaza motricitatea fina a manutelor, logopedie, kinetoterapie, cluburi de psihomotricitate, de povesti, ludoterapie, stimulare polisenzoriala, club de dans, meloterapie…Se lucreaza, de obicei, pe grupuri de trei sau patru copii sau individual. “ a spus Amina Dragoescu, psiholog in cadrul centrului de zi.

Programul centrului incepe in fiecare dimineata, la ora 8.00 si se incheie la ora 13.30, copiii fiind transportati cu microbuzul .Ei servesc masa in cadrul centrului de zi. Pentru activitatile din cadrul acestui centru nu se percepe nicio taxa.

Centrul se afla in vacanta doar in luna august.

Cladirea reabilitata a Centrului de Zi “Podul Lung” va fi data in folosiinta in perioada imediat urmatoare.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.