Noutati :

Centrul de Transplant Renal din Timisoara s-ar putea redeschide in acest an. Ziua Internationala a Transplantului, celebrata prin reamenajari la sectiile Spitalului Judetean

15 aprilie, 2011 - 02:59 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. In capitala Banatului nu se pot face momentan transplanturi, desi numarul prelevarilor de organe a crezut de la an la an. Centrul de transplant din cadrul Spitalului Judetean ar putea fi deschis chiar in acest an, spune seful sectiei.

Lucrarile sunt in toi la Timisoara, pentru reabilitarea intregului centru. Sectiile sunt in curs de reamenajare, iar chiar de anul acesta s-ar putea redeschide pacientilor care nu pot supravietui fara un organ nou. Aceasta in conditiile in care la Timisoara s-au mai facut pana acum transplanturi de rinichi, mai ales ca aici s-a realizat primul transplant de rinichi cu organul prelevat de la un donor decedat, in anul 1981. Medicii au tot sperat ca transplantul renal va fi reluat in Timisoara, in conditiile in care sunt si medici specialisti care au experienta in transplantul de ficat.

„La ora actuala se reamenajeaza Sectia de terapie intensiva, s-a mai reamenajat o sectie de chirurgie. Trebuie adus si blocul operator la anumite standarde. Noi speram sa terminam cat mai repede. Lucrarile au inceput deja, avem un proiect aprobat de Consiliul Judetean Timis”, a declarat pentru www.opiniatimisoarei.ro seful Sectiei de transplanturi din cadrul Spitalului Judetean, medicul Dan Ilincariu.

Lucrarea este insa foarte mare, mai ales ca trebuie schimbata toata instalatia si infrastructura centrului. In prezent, transplanturi de rinichi se pot face la Cluj, iar de ficat la Bucuresti.

In prezent, 60 de pacienti se afla pe lista de asteptare de la Timisoara pentru a primi un rinichi nou. „Toti pacientii care fac dializa stiu de activitatea Centrului de transplant. Toti care pot sa primeasca rinichi sunt pe lista de asteptare, pentru ca nu toti ce fac dializa pot primi rinichi”, a mai spus Ilincariu.

De Ziua Nationala a Transplantului, Spitalul Judetean din Timisoara a primit si o placheta din partea Agentiei Nationale de Transplant pentru activitatea depusa in acest domeniu in ultimii doi ani, mai precis in 2010 si 2011.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...