Centrul de legume si fructe al Consiliului Judetean Timis nu are nici acum avizele necesare pentru autorizatia de constructie. Lucrarile ar fi trebuit sa inceapa inca din februarie

TIMISOARA. Consiliul Judetean Timis nu are nici acum autorizatie de constructie pentru Centrul de Legume si Fructe pe care il construieste la Tomnatic. S-a descoperit ca… ar fi prea aproape de locuinte si nu se stie exact care este impactul asupra mediului si asupra sanatatii oamenilor.

La nivelul Consiliului Judetean Timis a fost organizata o comisie care va stabili directia pe care o va lua acest Centru, daca va fi administrat de CJ Timis, daca va fi directionat spre mediul privat sau va fi administrat printr-un parteneriat public privat.

Mai e nevoie de avize de la Agentia de Mediu si Directia de Sanatate Publica. Acest lucru se datoreaza in mod special locatiei in care a fost gandit a fi construit acest centru, anume in intravilanul unei localitati, la Tomnatic, langa locuinte. A necesitat studii de specialitate privind impactul asupra sanatatii populatiei. Nu a fost obtinuta autorizatia de constructie. Este nevoie de aceasta comisie pentru a da directia pe care o va lua acest centru, cum va opera efectiv acest centru: ori administram noi, CJT, printr-o societate comerciala sau prin Directia de prestari servicii, ori prin parteneriat public privat, ori mergem cu ea inspre privat cu un caiet de sarcini si o vom duce intr-o directie privata. Rolul comisiei e sa dea directia centrului”, a declarat vicepresedintele CJT, Alexandru Proteasa.

Consilierul judetean al PSD, Calin Dobra s-a interesat cat de aproape e acest Centru de prima locuinta.

Distanta fata de prima locuinta este 1,5 metri”, a raspuns Proteasa.

Va rog sa se verifice avizele. Din informatiile mele, nu e doar 1,5 m fata de prima locuinta. Este dat un aviz de DSP pentru Studiul de Fezabilitate. Nu as vrea sa blocam un astfel de proiect atat de important pentru judetul Timis”, a declarat Calin Dobra.

In 21 octombrie 2020 a fost semnat contractul privind proiectarea si executia Centrului de colectare legume fructe de la Tomnatic. Constructorul a lucrat la proiectul tehnic pe care potrivit contractului trebuia sa il predea in luna februarie 2021. Dupa acest moment ar fi putut incepe lucrarea la constructia propriu-zisa.

Investitia se ridica la 4,5 milioane de euro, bani din bugetul Consiliului Judetean Timis si are termen de finalizare in 23 de luni de la semnarea contractului. Ar trebui sa fie gata in septembrie 2022.

Odata cu acest centru de colectare a legumelor si fructelor, se va dezvolta si zona in care acesta este construit. CJ Timis a modernizat si soseaua care leaga DN6 de Tomnatic.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. Bugetarii acestia au demostrat inca o data ca nu sint capabili sa faca ceva bun , pina se mosmondesc ei cu centrul de legume si fructe nu o sa mai aiba ce pune in el deoarece vor fi din ce in ce mai putini cei
  care se ocupa de aceste activitati.
  Asemenea centre trebuiau facute de acum 30 de ani.
  Giratoriul acela de la Tomnatic este facut aiurea,acolo trebuia facut ceva cum este la Dudestii Noi dar de ce sa nu aruncam noi banii ca doar nu sint din buzunarul nostru sint de la stat.
  Poate giratoriul era bine sa se faca la Dudestii Noi deoarece este mult mai mult trafic acolo sint si companii foarte mari pe cind la Tomnatic este cam pe zero.

 2. Dar și actuala conducere demonstrează ca BUGETARII SUNT NIȘTE TRINTORI sadea, CIND VINE VORBA sa fie operativi, eficienti în promisiunile lor, bașca INTERESUL ECONOMIC AL COMUNITĂȚII.
  DOAR GARGARĂ E DE Ei… Niste PUTORI pe bani publici! La privat i-ar da pe toti afara după prima lună!

 3. Incompetenta și prostie crunta.