Centrul de imagistica medicala Scanexpert isi va inaugura primul sediu din Timisoara, in Iulius Town

TIMISOARA. Rețeaua națională de clinici de excelență în imagistică medicală Scanexpert va deschide primul sediu din regiunea de vest a țării, în Timișoara. Noua locație, situată în Iulius Town, va oferi servicii performante de investigare imagistică prin Rezonanță Magnetică Nucleară, Computer Tomograf, și va fi accesibilă pacienților din al doilea trimestru al 2023. Acest serviciu completează lista de avantaje pe care le oferă ansamblul mixed-use, de la școală și grădiniță, sală de sport, piscină semiolimpică, bănci, instituții publice, cabinet avocatură, până la toate facilitățile necesare zilnic timișorenilor.

Ansamblul Iulius Town va găzdui primul centru de imagistică medicală Scanexpert din Timișoara, care va fi inaugurat în prima jumătate a anului. Pentru dotarea clinicii, Scanexpert a achiziționat echipamente medicale ce reprezintă un salt tehnologic pentru piața actuală din domeniu din România și aduce un nou standard în investigarea imagistică preventivă și de diagnostic. „În centrul din Iulius Town vom avea un aparat de rezonanță magnetică de 1,5 T Siemens Magnetom SOLA, precum și un computer tomograf (CT) Dual Source Somatom Force. Acestea vor permite explorări care nu se pot realiza pe aparatele CT uzuale, prezente în acest moment în portofoliul imagisticii din România”, a spus Dr. Grațian Miclăuș, medic imagistică medicală.

Astfel, pacienții vor beneficia de investigații performante, sigure și rapide pentru diagnosticarea afecțiunilor, cu o precizie ridicată. Este vorba despre investigații ale cordului și ale aparatului cardiovascular, precum stabilirea extensiei cicatricilor post-infarct miocardic, explorarea leziunilor de tip infecțios-inflamator, a malformațiilor cardiovasculare atât la adulți, cât și la copii, identificarea și caracterizarea formațiunilor tumorale primare sau secundare ale cordului și structurilor mediastinale. Acestora li se adaugă explorări ale patologiei vasculare, abdomino-pelvine și musculo-scheletale.

,,Venim în Timișoara cu intenția de a duce mai departe experiența profesională a doctorului Grațian Miclăuș legată de imagistica cardiacă. Vrem să dezvoltăm un centru de excelență în imagistica cardiacă, atât prin valoarea tehnologică ridicată a echipamentelor ce vor fi instalate aici, cât și prin gradul înalt de experiență și profesionalism al personalului care va deservi acest centru”, a declarat Gabriel Valet, administrator Scanexpert.

 Echipa Scanexpert este formată din medici radiologi de elită, care acoperă întreaga gamă de examinări de tip RMN și CT, asigurând pacienților rezultate de încredere. Centrul de imagistică mai are clinici în alte 6 județe din țară și își propune ca și în Timișoara să dezvolte legături cu clinici și spitale interesate.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. un cetatean spune:

    Daca va uitati, in ultimii zece ani au aparut ca ciupercile dupa ploaie atatea si atatea centre medicale,clinici private,laboratoare,cabinete medicale si farmacii,sunt la tot pasul. Parca suntem o natiune mereu bolnava si pe moarte. Pe orice strada le vezi, e un ciclu vizual: clinica-ATM-farmacie-FastFood. Ma ia cu fiori!