Noutati :

Centru Mondial pentru Tehnologii Avansate, dirijat, din Timisoara, de un tanar roman! Cate locuri de munca se infiinteaza?

21 iulie, 2015 - 10:33 AM
Autor: Anonim      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. O companie IT americana deschide un Centru Global pentru Tehnologii Avansate la Timisoara, iar acesta va fi condus de un tanar inginer roman, Marius Banici.

Centrul deserveste clienti din SUA si Marea Britanie si raspunde nevoilor de consiliere si mentoring tehnic.

Cele doua centre din Romania pe care le avem in Cluj-Napoca si Timisoara raspund celor mai inalte criterii in materie de tehnologii folosite si inovatie incat sa asigure sustenabilitatea pe termen lung a unui astfel de proiect. Dezvoltarea unei culturi orientate catre inovatie nu se va intampla peste noapte sau prin simpla decizie a infiintarii unei echipe. E nevoie de actiuni si planuri concrete de cercetare si dezvoltare (R&D), alocarea unor resurse dedicate si implicarea unor echipe internationale de experti. Faptul ca aceasta echipa globala este coordonata de un specialist din Timisoara si are in componenta ei inca un director, dar si arhitecti din Cluj-Napoca atesta nivelul ridicat al industriei de aici”, declara David DeWolf, Presedinte si CEO al companiei americane.

Echipa coordonata din Timisoara de Marius Banici are in componenta trei directori, localizati in centrele din Cluj-Napoca, Noida (India) si Fairfax (SUA) si arhitecti din centrele respective si este responsabila de identificarea acelor situatii concrete in care tehnologia si solutiile inovative vor fi folosite in vederea rezolvarii unor problematici din lumea reala cu aplicabilitate in domenii precum media si entertainment, informare, sanatate si financiar. Activitatea echipei este concentrata cu precadere pe tehnologii emergente. Din aria de expertiza a centrului de inovatie fac parte analiza in timp real a volumelor mari de date, operatiuni de stream processing, programare reactiva, dar si activitati menite sa creeze o cultura propice pentru inovatie: activitati de cercetare, conceptualizare sau elaborarea de articole de specialitate.

Implementarea unui centru de inovatie coordonat de un specialist roman, localizat in Romania, intr-o companie IT globala, este un real succes pentru ansamblul industriei IT din tara noastra. Iata ca vorbim de desfasurarea unor activitati cu valoare adaugata mare, in contextul in care Romania este o destinatie cunoscuta in special pentru activitati de outsourcing si nu ocupa, in mod traditional, un loc fruntas in Europa in ceea ce priveste inovatia. Industria IT din Romania incepe, inclusiv prin acest proiect, sa se impuna ca destinatie viabila pentru activitati inovative la cel mai inalt nivel”, subliniaza Catalin Stef, Director General al companiei americane in Romania.

Marius Banici este un inginer IT cu experienta de 15 ani in dezvoltarea de solutii software. A absolvit Universitatea din Craiova, Facultatea de Calculatoare si a lucrat in industria automotive unde a condus echipe responsabile de dezvoltarea de solutii software.

marius banici

Compania americana, care are operatiuni pe 3 continente si o cifra de afaceri ce a depasit 30 de milioane de dolari anul trecut, a anuntat un plan de extindere ce prevede angajarea a peste 100 de ingineri IT care sa se alature celor 300 de specialisti din cele doua centre, Cluj-Napoca si Timisoara. Pozitiile vizeaza ingineri IT de nivel intermediar si seniori cu experienta dovedita intre 2 si 5 ani, care sa acopere functiile de programare si testare. in ceea ce priveste programarea, se urmaresc in special competente de Java si Phyton, dar si alte tehnologii utilizate pentru dezvoltarea de aplicatii web si mobile. De asemenea, compania cauta sa angajeze si manageri cu experienta tehnica.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...