Noutati :

Centru mobil de comanda prin satelit si 3 ambulante noi, de milioane de euro, au ajuns la Timisoara, la ISU Banat

29 iulie, 2011 - 03:13 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Banat are un centru mobil de comanda echipat si dotat la ultimele standarde europene, dar si 3 ambulante noi noute. Valoarea lor se ridica la milioane de euro.

Primele echipamente din cadrul unui proiect de 10 milioane de euro de la Uniunea Europeana, impartit cu alte 3 judete vecine Timisului, au fost prezentate vineri la Timisoara. Este vorba despre 10 autospeciale. Doua ambulante de terapie intensiva mobila si una pentru acordarea primului ajutor medical de urgenta vor fi folosite de ISU Banat. Pe langa acestea, centrul mobil de comanda poate lua legatura cu orice institutie abilitata din orice loc, chiar si din varf de munte.

„Punctul de comanda mobil va functiona doar in conditiile unor situatii de urgenta de amploare, acolo unde se impune coordonarea fortelor si mijloacelor, inclusiv la nivel regional. Ambulantele se folosesc in mod curent pentru acordarea ajutorului medical de urgenta, atunci cand sunt incadrate cu paramedici sau pentru terapie intensiva mobila atunci cand sunt incadrate cu medici specializati in medicina de urgenta”, a declarat pentru www.opiniatimisoarei.ro seful ISU Banat, Mihai Benga.

Autospeciala punct de comanda este dotata cu echipamente de transmisiuni prin satelit. Se vor putea realiza comunicatii, dar si transmisiuni de la locul interventiei si se vor putea tine contacte atat cu subunitatile implicate, cat si cu punctele de comanda de la nivelul Inspectoratului General si al Ministerului de Interne, precum si cu mass-media.

Timisoara ar mai avea nevoie de astfel de echipamente, pentru ca, dupa cum spun specialistii, niciodata nu sunt de ajuns. Pe proiectul demarat de ADIVEST, Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru Managementul Situatiilor de Urgenta, vor mai veni si alte echipamente si autospeciale, cu scopul de a evita catastrofe ca inundatiile din anul 2005.

Foto: Dariana DragosInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...