Opinia Timisoarei

Centru medical, ambulanta, activitati sportive si alte investitii, cu aproape o jumatate de milion de euro, bani obtinuti prin GAL Timisul de Centru

TIMISOARA. Comitetul de selectie al GAL Timisul de Centru a selectat proiectele care vor primi finantari in perioada urmatoare, suma totala fiind de aproximativ 485.000 de euro. Autoritatilor publice de pe raza GAL Timis le-au fost alocati 160.000 de euro, bani destinati dotarii serviciilor publice cu echipamente necesare gospodaririi eficiente a domeniului public.

O alta suma importanta, 110.000 euro, este destinata domeniului socio-medical aceasta suma fiind impartita intre modernizarea unui centru socio-medical in satul Sipet, comuna Tormac, si achizitionarea unei ambulante in comuna Parta. Activitatile sportive si sprijinirea capacitatii administrative a societatii civile beneficiaza de o finantare de aproape 90.000 de euro, iar 72.000 de euro au fost alocati sustinerii activitatilor non-agricole din microregiunea Timisul de Centru. De asemenea, pentru refacerea si consolidarea ecosistemelor si realizarea de actiuni de constientizare cu privire la mediul inconjurator s-au alocat putin peste 50.000 de euro.

“Este prima selectie din acest an si ne bucuram ca am reusit sa atingem o gama vasta de domenii care sunt finantate. In primavara acestui an, se va deschide o sesiune noua de apeluri de depunere de proiecte pentru ONG-uri, agricol, non-agricol si asociativitate si creare de cooperative, unde sper sa avem din nou proiecte eligibile pe care sa le putem finanta. O alta veste buna e ca proiectele selectate anul trecut sunt deja in faza de implementare, ceea ce inseamna ca lucrurile functioneaza foarte bine”, spune Alexandru Iovescu, managerul GAL Timisul de Centru.

Exit mobile version